Hirdetés

A Resident Evil 7-et eredetileg folyamatosan frissülő, mikrotranzakciókkal teli játéknak tervezték

|

A Capcom szeretett volna költési lehetőségeket is rakni Ethan Winters horrorisztikus kalandjába.

Hirdetés

2017 januárjában jelent meg a Resident Evil 7 PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, majd egy évvel később Nintendo Switchre is megérkezett, amit 2021-ben a Stadia-verzió, idén júniusban pedig a PlayStation 5 és Xbox Series X/S változatok követtek.

A horrorjáték hatalmas sikernek bizonyult, hiszen az eltelt öt év alatt több mint 11 millió példányt adtak el belőle, így a Capcom nem panaszkodhat, rengeteg játékos tapasztalta meg a Baker család hátborzongató vendégszeretetét. 

Hirdetés

De könnyen lehet, hogy ez a sikersztori másképpen alakult volna, ha maradnak a Capcom eredeti tervénél, és szolgáltatásalapú játékként valósul meg a Resident Evil 7, mikrotranzakciókkal és online multiplayerrel felvértezve. Jun Takeuchi executive producer szerint legalábbis ezt szerette volna a cég, amelyről a Biohazard (ez a Resident Evil neve Japánban) YouTube-csatorna egyik videójában mesélt Shinji Mikaminak, akinek köszönhetően elrajtolt a franchise 1996-ban.

Mielőtt Takeuchi bekerült a projektbe, még egészen más szelek fújtak a Capcomnál: 

"Akkoriban nagy volt a nyomás a Capcomnál marketingoldalról, ami azt sugallta, hogy olyan játékokat kell készítenünk, amilyeneket a játékosok kérnek. Szóval azt mondták nekünk, hogy »csináld ezt, csináld azt«, ez nagyon nehéz volt a rendezőknek. Online multiplayer itt, letölthető tartalom ott. »Folyamatos szolgáltatást kínáló játékok! Mikrotranzakciók! Csináljatok egy Resident Evil játékot, ami mindezeket kipipálja!« Komolyan, annyi követelmény volt, szegény rendezők!"

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hogy végül nem így lett, azért Takeuchi szerint egy embernek mondhatunk köszönetet: 

"Végül az elnökünk, [Kenzo] Tsujimoto lépett közbe. Ő már hallott az összes addigi sikertelen próbálkozásról. Szóval ez az egyik felejthetetlen pillanat számomra. Január 4-e volt, az új év első munkanapja. Az elnök behívott az irodájába. »A Resident Evil 7 elég rossz állapotban van. Takeuchi-kun, lépj közbe és segíts megcsinálni!« Így kerültem végül oda, hogy a Resident Evil 7-en dolgozzak."

Amikor Takeuchi átvette a projektet, azt szorgalmazta, hogy távolítsák el a játékból a szolgáltatásalapú részeket, és inkább arra fókuszáljanak, hogy egy vérbeli horrorjátékot készítsenek. 

Először is úgy döntöttünk, hogy a Resident Evil gyökerei a horrorban vannak. Sokat beszélgettünk erről. A multiplayer ötletét elég gyorsan elvetettük. Ha megfelelően össze tudtuk volna rakni, akkor egy izgalmas horror multiplayer játékot készíthettünk volna, de nem igazán voltak jó ötleteink, így félretettük. Végigmentünk a listán, kivágtuk őket, míg végül a marketing legrosszabb rémálmát kaptuk - egy sima egyjátékos horrorjátékot. Ez lett a végeredmény."

Persze azért így sem maradt extra tartalmak nélkül a Resident Evil 7, hiszen jött két kisebb (Banned Footage Vol. 1-2.) és két nagyobb DLC (End of Zoe, Not a Hero) is a játékhoz. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)