Hirdetés

A Resident Evil széria atyja, Shinji Mikami nem vonul vissza, sőt

|

A Resident Evil és a The Evil Within után vajon mi lesz a következő horrorja?

Hirdetés

Tavaly februárban érkezett a szomorú hír, hogy 13 év után távozik a Resident Evil széria atyja, Shinji Mikami az általa alapított stúdió, a Tango Gameworks éléről. Mikami nem titkoltan azzal a szándékkal hozta létre anno a Tangót, hogy kinevelje a játéktervezők következő generációját és segítse őket, emiatt lépett hátra a 2014-es The Evil Within után, és hagyta másokra a The Evil Within 2, a Ghostwire: Tokyo és a Hi-Fi Rush rendezését, ezeket a fejlesztéseket már csak produceri minőségben felügyelve. 

Mikami korábban már belengette a visszavonulását, amit a Tangótól való távozásával sokan készpénznek vettek, de tavaly októberben Mikami azt sugallta, hogy visszatér a játékfejlesztéshez.

Hirdetés

A Gematsu szúrta ki, hogy a Shadows of the Damned: Hella Remastered hivatalos honlapján, Mikami életrajzában ott szerepel az információ, hogy a Tango Gameworks elhagyása után új céget alapított, amely a KAMUY Inc. nevet kapta. Mikami nem véletlenül szerepel a weboldalon, kreatív producerként dolgozott az eredeti Shadows of the Damned játékon.

Lehetett volna ez elírás vagy hamis információ is a honlap készítőinek részéről, azonban a SalesNow cégadatbázis szerint 2023. október 5-én, Tokióban valóban megalapítottak egy céget KAMUY néven, szóval a stúdió nagyon is valódi. Egyelőre nem derült ki, hogy mi lesz Mikami új csapatának debütáló játéka, de tekintve, hogy a legendás fejlesztő milyen repertoárral rendelkezik (Resident Evil, Devil May Cry, Dino Crisis, Shadows of the Damned, The Evil Within, Ghostwire: Tokyo), alig várjuk. 

Ami pedig a Shadows of the Damned: Hella Remasteredet illeti, még idén meg fog jelenni PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re és Nintendo Switchre. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)