Hirdetés

A Rexona Men bemutatja: Lotus F1 Team, a legendás csapat

|

A győztesek soha nem adják fel, akik feladják, sohasem győznek. Ez a Rexona hitvallása, amelyhez tökéletesen passzol szponzoráltunk, a Lotus Forma-1 Team és a csapathoz frissen csatlakozott Kimi Räikkönen története is.

Hirdetés

A legendás Lotus Team a nagy visszatérések megtestesítője, így nem akkora meglepetés, hogy idén újra csatlakoznak a száguldó cirkuszhoz. De egy ilyen visszatérés nem úgy működik, mint egy év kihagyás után újra felpattanni a biciklire. Egy Forma-1 csapat mögött hihetetlen teljesítmény áll, több száz embernek kell óraműpontossággal együtt dolgoznia. Megosztunk veletek néhány elképesztő és remélhetőleg érdekes adatot arról, hogy mégis milyen kaliberű teljesítmény és munka áll a háttérben.

1,6 - Ennyi másodperc alatt gyorsul fel a Lotus Team idei gépe, az E20, 100 km/h-ra.

3 - Ennyi másodperc alatt cseréli le a csapat a Lotus összes kerekét és abroncsát egy boxkiállás során.

1.500 - A mozgó alkatrészek száma az E20 motorjában, a RS27-2012 V8-ban.

2.500 - A pilóta sebességváltásainak száma egy átlagos futam alatt.

4.000 - Ennyi alkatrészből áll az RS27-2012 V8 motor.

10.000 - A szélcsatornában tesztelt szárnyak száma.

250.000 - Ennyi munkaóra volt megtervezni az E20-at.

Szóval egy ilyen gépet felépíteni a nulláról hatalmas teljesítmény, főleg úgy, hogy még sikeresek is legyenek vele. Márpedig a visszatérő Lotus Team – bár csak félidőnél járunk – a harmadik helyen áll a konstruktőri tabellán. A srácok elég magasra rakták a lécet, kíváncsian várjuk, mire lesznek képesek a következő években. Nagyon sokan a Red Bull csapattal állítják párhuzamba a Lotus körül zajló eseményeket, és nemcsak a folyamatos fejlődés miatt, hanem a laza, mégis profi hangulat miatt is.

Gerard Lopez, a csapat elnöke úgy fogalmazta meg az idei célokat, hogy ha a szezon végén az 5. helyen végeznek vagy hátrébb, akkor csalódott lesz. A negyedik hely már jó alap a továbblépéshez, a harmadik hellyel pedig kifejezetten boldogok lennének. Ezek szerint akkor egyelőre boldogok.

Reméljük, hogy nagyjából érzékeltetni tudtuk, mennyi befektetett munka sikereket vagy akár részsikereket elérni visszatérő csapatként az F1-ben. De ha az a típus vagy, aki inkább a saját szemének hisz újságcikkek helyett, akkor vegyél részt a Rexona nyereményjátékában: vásárolj termékeket, töltsd fel a blokkon található kódokat a Rexona Men Facebook-oldalán, és győződj meg róla személyesen, hiszen a játék fődíja egy Paddock belépő a Magyar Nagydíjra! Keresd a részleteket a Facebookon!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)