Hirdetés

A sokakat felháborító mikrotranzakciók ellenére is nagy siker a Dragon's Dogma 2 PC-n

|

Elégedett lehet a Capcom a nyitott világú, fantasy akció-szerepjáték számaival.

Hirdetés

Már jóval a megjelenése előtt egyöntetűen úgy vélekedett a szaksajtó, hogy a Dragon's Dogma 2 egyike lehet majd az év játéka címért küzdő alkotásoknak. Aki elég időt ad a régóta várt folytatásnak ahhoz, hogy beszippantsa, jó eséllyel ugyanígy gondolja majd, a harcok dinamizmusától a pawn-rendszerig számos oka van annak, hogy mi is szeretjük.

Ebbe az élménybe azonban jó alaposan belerondított, hogy a Capcom csak közvetlenül a rajt előtt élesítette a mikrotranzakciós lehetőségeket. Amennyiben tisztán és érthetően kommunikált volna ebbéli szándékáról, és nem utólag kezdett volna magyarázkodásba, hogy márpedig ezeket a tartalmakhoz túlnyomórészt ingyen is hozzá lehet jutni, akkor most nem vegyes lenne a Dragon's Dogma 2 értékelése a Steamen, hanem vélhetően sokkal pozitívabb.

Hirdetés

Mindazonáltal érdemes megjegyezni, hogy kevesebb mint 48 óra alatt 39-ről 49 százalékra javult azok aránya, akiknél a mérleg nyelve a pozitívumok felé billent. Egyébként sem feltétlenül érdemes messzemenő következtetéseket levonni a felhasználói értékelésekből, mivel a vásárlóknak csak a töredéke hajlandó arra időt vesztegetni, hogy bármilyen formában hangot adjon a véleményének.

Sokkal többet árul el viszont az egyszerre aktív játékosok száma, és ez bizony olyasmi, amire a Capcom már joggal lehet büszke. Eddig 227 103 fő a csúcs a SteamDB szerint, amivel a Dragon's Dogma 2 a kiadó legtöbbet játszott single-player címévé lépett elő, megelőzve mások mellett a Resident Evil 4 remake-et (168 191), a Devil May Cry 5-öt (88 894) és a Dragon's Dogma: Dark Arisent (27 368) is.

A kooperatív lehetőségekkel felvértezett Monser Hunter World (334 684) és Monster Hunter Rise (231 360) rekordjai még tartják magukat, de ha a kiadó beváltja az ígéretét, és érdemben javít a Dragon's Dogma 2 PC-s változatának teljesítményén, akkor talán ezeket is képes lesz túlszárnyalni. Azért az elég biztató, hogy e sorok írásakor is 183 309-en nyúzzák.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)