Hirdetés

A Sony negyedéve számokban

|

1,2 milliárd dollárral zárta a Sony az első negyedévet játékeladások szempontjából, de a PS Vitával kapcsolatban már nem ennyire beszédes.

Hirdetés

A 2013. június 30-án lezárt három hónapos periódust 1,2 milliárd dollárral zárta a Sony, ami 1 százalékkal sem kevesebb a 2012-es első negyedéves bevételnél.

A PlayStation 4 fejlesztéséből, gyártásából és marketingjéből eredő megnövekedett kiadások miatt a Sony több mint 322%-os költségnövekedést kényszerült elkönyvelni, ami a tavalyi 35,2 millió dollárhoz képest 113,8 millió dollárral több.

A PS Vita kimaradt a pénzügyi jelentésből, ám annyit tudunk róla, hogy a PSP-vel együtt 0,6 millió játékeladásnál tart, ami nem valami sok. Ezzel ellentétben, csak erre a negyedévre, csak a PS3 konzolból 1,1 millió példányt adtak el. A statisztikákon jelentősen javíthatott a The Last of Us a maga 3,4 millió eladott példányával, ráadásul mindezt 3 hét alatt, amivel a PS3-nál gyorsasági eladási rekordot is döntött.

A Sony a 2014, március 31-én véget érő pénzügyi év végére növekedést vár az eladások terén és kevesebb kiadással számolnak a jövőben a konzol marketingjének köszönhetően.

Címkék: #sony
Platformok: PlayStation 4
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)