Hirdetés

A Sony a "3D játékok apostola" címre pályázik. Forradalom lesz?

|

A Sony annyira a 3D lázában ég, hogy a technológiát máris a "játékok legnagyobb forradalmaként" emlegeti. A PS3 konzol állítólag már most majdnem készen áll a 3D korszakra.

Hirdetés

A Sony az utóbbi időben egyre több jelét adta annak, hogy komolyan foglalkozik a 3D technológiával, és nagy lehetőségeket lát benne. Olyannyira fontos nekik a 3D-láz, hogy Simon Benson, a frissen alakult Sony Stereoscopic 3D Team fejlesztési igazgatója a minap már egyenesen a "játékok legnagyobb forradalmaként" emlegette a gyerekcipőben járó technológiát.

Benson szerint a 3D ugyanúgy forradalmasítja majd a videojátékokat, mint tette ezt az Avatar a mozikban. E mondatnak mindkét felével vitába szállhatunk, de tény, hogy a korábbi évtizedekben fellángoló, majd hamar elcsendesedő "3D forradalmak" után a 21. század technológiai lehetőségei már tényleg elhozhatják a valódi 3D élményt.

A Sony már most komoly pénzeket és nagy erőket összpontosít a fejlesztésekre, hogy amikor pár éven belül "robban" a 3D bomba, rögtön élre törhessenek a szaftosnak ígérkező piacon. "Az a tény, hogy külön munkacsoportot hoztunk létre a sztereoszkópikus 3D technológia fejlesztésére, ékesen bizonyítja, hogy nagyon komolyan vesszük, és az a célunk, hogy vezető szerephez jussunk ezen a piacon. A 3D játék rendkívül fontos számunkra, és jelentős, hosszú távú stratégiaként tekintünk rá" - bizonygatta Benson a Sony elkötelezettségét. Biztos, hogy nem a levegőbe beszél, mert nem csak az ő boszorkánykonyhájukban fortyognak a titkos főzetek, hanem a játékfejlesztő partnereik is vadul fejlesztik 3D-s játékaikat.

Benson azt is elmondta, hogy a PS3 konzolokat gyakorlatilag már azzal felkészítették a 3D-korszakra, hogy Blu-ray meghajtóval szerelték fel őket, és az "éles bevetéshez" elengendő lesz egy egyszerű firmware frissítés. Azt azért ne felejtsük el, hogy mindehhez egy 3D-s TV-re is szükségünk lesz. Egy másik Sony fejes szerint aggodalomra semmi ok, mert négy-öt év múlva már nem lehet olyan TV készüléket kapni, ami ne támogatná a 3D technológiát... És tessék mondani, ez Magyarországon is így lesz...?

Szerintetek tényleg forradalom előtt állunk, vagy annyira azért nem fogja megrengetni a világot? Vajon a filmekben vagy a videojátékokban ígér nagyobb élményeket a 3D?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)