Hirdetés

A Sony, és a Microsoft nem ért az MMO műfajhoz

|

A Cryptic Studios főnöke szerint a konzolgyártóknak fogalmuk sincs mit jelent az MMO.

Hirdetés

Craig Zinkievich elég keményen odaszól mind a Sony-nak, mind a Microsoftnak. Véleméyne szerint a két óriáscég nem képes felfogni, hogy az MMO nem a szokványos játék kategóriájában indul, ezért az MMO fejlesztők nagy gondban vannak, amikor konzolokra fejlesztenek.

Nem a technikai problémákra kell most gondolni, hiszen a Star Trek Online például kitűnően fut már Xbox-on, hanem inkább az üzleti modell ami nem kompatibilis. A fejlesztők egyszerűen nem tudják elmagyarázni a két cég fejeseinek, mit is jelent egy MMO-t fenntartani, milyen költségek merülhetnek fel, mekkora a valós haszon. Zinkievich szerint az egyetlen Xbox-os MMO - a Final Fantasy XI - csak azért működik, mert a Microsoft rengeteg kötelezettséget elengedett, a várható haszon reményében. A Star Trek Online egyelőre nem kapta meg ezt a kivételes bánásmódot, ezért is kell késnie, sőt az is elképzelhető, hogy csak Wii-re jön ki, ha nem képesek a felek a megegyezésre. A PC-s Star Trek Online elméletileg jövő év elején érkezik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)