Hirdetés

A Sony és Hideo Kojima együtt mutatták fel a középső ujjukat a Konaminak

|

Míg a kiadó a klasszikus Metal Gear Solid epizódok újrakiadásával és remake-jeivel van elfoglalva, addig a széria atyja a PlayStation támogatásával új kémes akciójátékon dolgozik.

Hirdetés

Noha a Sony remek kapcsolatot ápol a Konamival (erről világosan árulkodik a Silent Hill 2 remake PlayStation 5-exkluzivitása), Hideo Kojima és a japán kiadó viszonya rettenetesen elmérgesedett néhány éve a roppant ígéretes Silent Hills kukázását követően. A Sony rögvest kihasználta a kínálkozó lehetőséget, és minden támogatást megadott Kojimának azzal a feltétellel, hogy az ő platformján debütáljon új játéka, a Death Stranding.

Ez az együttműködés azóta is zavartalan dacára annak, hogy Kojima a Microsofttal is összebútorozott egy izgalmas projekt, az OD kedvéért. A tegnapi PlayStation State of Playen láthattuk a Death Stranding 2: On The Beach hosszúra nyúlt játékmenet-bemutatóját, ami már önmagában elég lett volna ahhoz, hogy megemelje a rajongók pulzusát, de ezt még meg is fejelte a Hermen Hulst társaságában színpadra lépett játékrendező egy bejelentéssel.

Hirdetés

Pályafutása közelgő 40. évfordulója alkalmából Kojima visszatér a kémes, lopakodós akciójátékok zsáneréhez, de a Physint kódnéven futó projekt több lesz sima játéknál, ugyanis az a célja, hogy elmossa a médium és a filmek közötti határvonalat. A Kojima Productions feje szerint lényegében egyszerre lesz interaktív játék és film.

A munkálatok azonban csak azután kezdődhetnek el, hogy végeztek a Death Stranding 2-vel. Ezt, valamint Kojima tweetjét figyelembe véve, amiben a kémes akciójátékok új generációjaként írja le a projektet, nem lepődnénk meg, ha már csak PlayStation 6-on találkoznánk vele. Pláne annak tükrében, hogy a legmodernebb technológia és a világ legnagyobb tehetségei bevonásával látvány (majdnem teljesen élethű grafikára számíthatunk), sztori, téma, színészek, alakítás, divat, hangzás és egyebek tekintetében új szintre emelné a digitális szórakoztatást, arra a szintre, hogy már bátran nevezhetnénk akár mozinak is.

Bármi is lesz a végeredmény, valószínűleg nehezen tud majd vele versenyezni a Metal Gear Solid jogok felett bábáskodó Konami.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)