Hirdetés

A Sony még pár évig támogatni fogja a PS4-et is

|

A vállalat időt szeretne adni a játékosoknak, hogy átállhassanak PlayStation 5-re.

Hirdetés

November 19-én hazánkba is megérkezik a Sony legújabb konzolja, a PlayStation 5, amely már a következő generációt hivatott képviselni. A masina olyan újdonságokkal érkezik, mint a villámgyors SSD vagy az innovatív DualSense kontroller, a nyitócímek között pedig helyet kapott többek között a Marvel's Spider-Man: Miles Morales, a Demon's Souls Remake és az Astro's Playroom is.

A Sony többek között rövid videókkal és egy impozáns PS Plus kollekcióval is segíti a generációváltást, de így is tisztában van vele, hogy nem mindenki fogja azonnal megrohamozni a boltokat (a szűkös készletek miatt egyébként ha akarnák, se tehetnék a fogyasztók).

Hirdetés

Az már szeptemberben világossá vált, hogy a Sony PlayStation 4-re is ki fog adni legalább három következő generációs játékot (a Spider-Man: Miles Morales mellett a Sackboyt és a Horizon Forbidden Westet is), azonban úgy tűnik, hogy a támogatás nem merül ki ennyiben. A Sony Interactive Entertainment alelnöke, Hideaki Nishino az AV Watch-nak adott interjújában mesélt arról, hogy odébb lesz még az, amikor kizárólag PS5-exkluzív játékokat fognak kiadni. Nishino szerint ugyanis a jelenlegi feltételezéseik alapján a PS4-ről PS5-re való áttérés körülbelül három évet fog igénybe venni. 

Nishino elmondta, hogy megkérték a fejlesztőket a "keresztgenerációs"  feltételek megteremtésére, hogy könnyebb legyen az átállás. Fontosnak tartják a PS4-es címek PS5-re való átköltöztetését (pár kivételtől eltekintve ez meg is valósult), de kompatibilitási szempontból elengedhetetlen az is, hogy egy ideig mindkét generációra megjelenjenek ugyanazok a játékok. 

Ti mikor fogtok venni PlayStation 5-öt (már ha egyáltalán tervezitek)? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)