Hirdetés

A Sony Nintendóvá változott, és nekiment a Bloodborne Kart projektnek, de ezzel még nem ért véget a történet

|

A PlayStation gyártója és a Bloodborne kiadója nem tűrte el, hogy egy rajongói alkotás kölcsönvegye a brandet.

Hirdetés

Kevés dolog érthetetlenebb annál, mint hogy miért nem jelentette még be a Sony és a FromSoftware kettőse a Bloodborne folytatását, vagy legalább az első rész PlayStation 5-re és PC-re egyaránt megjelenő felturbózott kiadását. Elképzelhető, hogy előbb utóbb mindkét kívánsága teljesül a soulslike-közösségnek, ám addig az ismételt végigjátszásokon túl legfeljebb amatőr projektek révén szippanthatunk nagyokat Yharnam komor, lovecrafti és gótikus ihletésű atmoszférájából.

Az egyik ilyen rajongói alkotás a Bloodborne Kart, amely a PSX-éra játékainak képi világát ötvözi a FromSoftware játékának jellegzetes stílusával, karaktereivel és főellenségeivel. A 12 versenyzőt, 16 pályát, teljes értékű egyjátékos kampánymódot, bossharcokat, osztott képernyős multiplayert és egymás elleni Battle módot ígérő játék a rajta dolgozó csapat szándéka szerint január 31-én jelent volna meg, ám időközben felfigyelt rá a Sony.

Hirdetés

Lilith Walther, a projekt vezetője az X-en tudatta követőivel, hogy kapcsolatba léptek vele a vállalat képviselői, s bár azt a Bloodborne Kart megúszta, hogy törölni kelljen, a brandet a továbbiakban nem használhatja a csapat. Ez értelemszerűen többet jelent a cím megváltoztatásánál, az alkotóknak mindent el kell távolítaniuk, ami jogsértő tartalomnak számít, ezért egyebek mellett a játék külleme sem maradhat a régi.

Nem érte teljesen készületlenül a Sony közbelépése Waltheréket, készen állnak átdolgozni a játékot, ami így egy teljesen új, saját IP formájában fog testet ölteni, azaz rajongói projektnek sem igazán nevezhetjük többé. Egyébiránt azon se lepődnénk meg, ha mindennek következtében végül mégse lenne ingyenes, hanem pénzt kérnének érte.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)