Hirdetés

A Sony perli Kevin Butler hasonmását

|

Kabaré kezd kialakulni a Sony és egy reklámcég között, a pereskedés tárgya pedig Kevin Butler személye.

Hirdetés

A játékiparban  munkálkodó emberek néha felérnek a legjobb humoristával, az élet pedig úgy hozza a körülményeket, hogy vígjátékokba illő helyzetbe kerülnek. Ez történt éppen azzal a színésszel is, aki egy Kevin Butlerhez hasonló figurát alakít.

Jerry Lambert színész feje a szokásosnál is jobban főhet, ugyanis meggondolatlan ballépése miatt hamarosan bíróságra kell majd járnia, méghozzá a Sony miatt. Tudni kell a történet csattanójához, hogy az úriember rendelkezik egy bizonyos Wildcat Creek nevű reklámcéggel, amely már évek óta azzal keresi a kenyerét, hogy hirdetéseket, reklámokat és egyéb marketinganyagokat készít bizonyára borsos áron.

A Sony perlésének legfőbb oka pedig pont a reklámcéggel kapcsolatos: Jerry Lambert színész részt vett egy olyan Bridgestone reklámban, amelyben egy Butler-szerű figurának kiadva magát a rivális cég Nintendo Wii-jét népszerűsíti. Az ominózus ellenlábas platform egyszer tűnik csak fel az említett reklámfilmben, ám a Sony szerint már ez is elég ahhoz, hogy a nézőket összezavarja és kárt okozzon a cégnek.

Ennek értelmében a Sony Computer Entertainment America beperelte mind a Bridgestone, mind a Wildcat Creek feleket és indokként azt adták meg, miszerint jelentős károkat okozott nekik a reklámfilm, ráadásul órási erőforrásokat öltek abba, hogy Kevin Butler imázsát kialakítsák és hogy a PlayStation-termékek ikonikus alakjává változtassák. Az első bírósági tárgyalás október 12-én válik esedékessé... S hogy mi mindebből a tanulság? Ne másszatok fára, ha nem tudtok úszni, mert el fog ütni a villamos, főleg, ha előtte Kevin Butlert szerettétek volna utánozni!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)