Hirdetés

A Sony rövid videókkal segíti az átállást a PS5 tulajoknak

|

Küszöbön a generációváltás, és azon szerencséseknek, akiknek jut PlayStation 5, most itt van minden fontos tudnivaló a költözéshez.

Hirdetés

A múltban az új konzolra költözés sokszor azt jelentette, hogy búcsút kellett vennünk korábbi játékainktól, búcsút inthettünk mentéseinknek és egy teljesen új rendszert kellett kiismernünk. A napokon belül megjelenő PS5 és Xbox Series X|S esetében azonban úgy döntöttek a gyártók, hogy minél jobban szeretnék megkönnyíteni az átállást.

A Sony most kis videókban mutatja be, hogy mely beállításokat érdemes használnunk az új konzolon, hogy zavarhatjuk le leggyorsabban az adatátvitelt és még rengeteg egyéb hasznos infót is elárulnak, melyeket jó ha tud egy leendő PlayStation 5 tulaj.

Hirdetés

A legtöbben valószínűleg arra kíváncsiak, hogy pontosan hogyan is költöztethetőek át az adatok a PS4-ről az új gépre. Ennek több módja is van: megtehetjük wifin keresztül, ethernet-kábellel vagy használhatunk külső HDD-t is; emellett természetesen a a digitálisan vásárolt játékainkat külön is letölthetjük, a fizikai példányoknál pedig elég betennünk a játéklemezt, hogy meginduljon a telepítésük. A teljes költözést a háttérben végzi a rendszer, tehát még akár játszhatunk is, miközben az adataink az új konzolra vándorolnak.

A gyártó szükségesnek érzete, hogy külön videót készítsen arról, hogyan tudunk bejelentkezni saját fiókunkra a PS5-ön. Erre amellett, hogy egyszerűen beírjuk az azonosítónkat (általában az email címünk) illetve a jelszavunkat, lehetőségünk van úgy is, hogy a PlayStation Appal leolvassuk a képernyőre kiírt QR-kódot, ezután pedig a rendszer automatikusan elvégzi a bejelentkezést.

Végezetül a PS5 beállítási lehetőségeiről is összeállítottak egy rövid anyagot, melyben megtudhatjuk, hogy hogyan változtathatjuk a haptikus ravaszok erősségét és milyen személyre szabhatósági lehetőségeink vannak a 3D hang esetében. Arról is szó esik, hogy hogyan szabályozhatjuk a konzol energiagazdálkodását.

Nem kizárt, hogy a jövőben érkeznek még hasonló segítségek az Xbox Series X|S-hez is, hiszen a gyártók minél zökkenőmentesebb átállást szeretnének.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)