Hirdetés

A spanyol zseni esete a játékbiznisszel

|

Horrorjátékok készülnek Guillermo del Toro dirigálása alatt a THQ-nál...

Hirdetés

Azt már eddig is tudhattuk, hogy a kérdéses úrnak az utóbbi hónapokban némi ideje felszabadulhatott, mivel a Peter Jacksonnal közös forgatókönyvírásban való aktív részvétel után otthagyta az amúgy is egyre zűrösebb A Hobbit film előkészületeit.

A többek között Az Ördöggerinc, a Hellboy 1-2 és a csodálatosan szép (nem mint ha ez számítana igazán, de egyébként 3 Oscar-díjjal jutalmazott) A Faun Labirintusa spanyol rendezője, Guillermo del Toro a napokban nyilatkozott az MTV-nek (nem, nem a Magyar Televíziónak). Napjaink filmvilágának egyik legtehetségesebb horror-felelőse, aki groteszk-szürreális és meghökkentő vizuális látásmódja, illetve az ezek alatt meghúzódó mélyebb tartalom megléte által vált elismertté, most játékipari terveiről mesélt néhány mondatban.

Az első bejelentéshez adalékként érdemes megemlíteni, hogy del Toro jelenleg egy Howard Phillips Lovecraft regény, Az Őrület Hegyei 3D-ben forgatott filmadaptációján dolgozik (melynek producere egyébként maga James Cameron lesz). Így nem meglepő, hogy egyik fejlesztés alatt álló horror-játékát egy furcsa elemekből építkező, különleges, a hagyományos túlélő-horroroktól nagyon távol álló alkotásként jellemezte, mely leginkább Lovecraft munkásságának szellemiségét tükrözi majd. Ebből persze
nem következik egyenesen, hogy az előbb említett Az Őrület Hegyei konkrét játékadaptációjáról lenne szó, de persze nem is kizárt. A rendező a koncepció méreteit tekintve legalább 3 év fejlesztési időt tartana optimálisnak, így horrorjátéka legkorábban akkor is csak 2013-ban láthat napvilágot, ha minden simán zajlik a project körül. (Kicsit elkanyarodva a témától, emlékszik még valaki a 2006-os, Call of Cthulhu című játékra?)

A másik, szintén a horror műfajába sorolható - de az előbbitől nagyon eltérő - játéktervét (ennek már címe is van: Sundown) pedig nem más, mint a Left 4 Dead inspirálta. A Valve sikerjátéka ugyanis saját bevallása szerint teljesen addikttá tette del Toro-t, és háztartásukban a Left 4 Dead amolyan "családi játéknak" számít, mellyel papa-mama-gyerkőcök közösen szoktak nyomulni.

Ennél több konkrétumot egyelőre nem árult el a rendező. Sőt, mindez egyelőre nem is tekinthető hivatalos bejelentésnek, mivel reményei szerint a THQ-val való partnersége - a szerződési formalitások rendezését követően - csak pár napon belül lesz nagy nyilvánosság előtt, sajtótájékoztatón kinyilatkoztatva.

Az MTV-nek adott interjúja végén konkrét tervein túl igen érdekes, a játékiparral kapcsolatos jövő-víziójáról is ejtett néhány szót Guillermo del Toro. Véleménye szerint az elkövetkező 10 évben a (magasabb) művészeti értékek és a ("kissé" alacsonyabb) mainstream igények az elektronikus szórakoztatás terén is ugyanúgy egymásra fognak majd találni, mint mondjuk az általa nagyra tartott képregények világában, ahol ma már ebben a stílusban sem ritkák az irodalmi értékű művek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)