Hirdetés

A Square Enix főnöke szerint több felnőtt témájú játékra van szükség

|

Yoichi Wada arra szólítja fel a japán játékfejlesztőket, hogy több "felnőtt" témájú játékot csináljanak a világpiacra.

Hirdetés

"Nem sok kiadó készít játékot a felnőtteknek" mondta, "Nyugaton úgy tartják, hogy játszani jó dolog, még a felnőttek is". Ahhoz azonban, hogy felnőtteknek szóló játékot is lehessen csinálni, változtatni kell a besorolási rendszeren, mely jelenleg túlcenzúrázza a játékokat vagy megtiltja a Japánban történő forgalmazást.

Wada szerint fontos, hogy az értékelések úgy legyenek megszervezve, hogy megóvják a gyerekeket attól, hogy valami torzulás lépjen fel a fejlődésükben (mint általában mindenki ezt szeretné elérni), ehhez javítani kell a jelenlegi rendszeren, s ha ez megtörtént, Japán lehet a vezető hatalom a videojáték-piacon. Ez egyébként a Tokyo Game Show-n hangzott el, ahol a nagy japán játékfejlesztő cégek vezetői beszélgettek, úgy mint a Capcom fejese, Haruhiro Tsujimoto, a Konami fejese Kazumi Kitaue, a Sony fejese Shuhei Yoshida, a Namco fejese Shin Unozawa, és természetesen a Square Enix fejese Yoichi Wada.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)