Hirdetés

A Square Enix is partnerek után kutat

|

A Square Enix elnöke, Yoichi Wada, úgy véli, hogy cégének ideje lenne más stúdiókkal szövetségre lépnie.

Hirdetés

A Final Fantasy és Dragon Quest sorozatokról híres kiadónak egyre komolyabb konkurrenciával kell szembenéznie, és emiatt hajlnak a más cégekkel való együttműködés felé. Wada elmondása szerint még nem tudják, hogy üzleti szövetségre fognak-e lépni, vagy befektetnek valamelyik másik vállalatba, de valami hasonló lépést mindenképpen megtesznek a közeljövőben. Különösen örülnének egy tengerentúli szövetségesnek, mivel szeretnék növelni a nyugati eladásaikat: jelenleg a bevételeik 50-50 százalékban oszlanak meg Japán és a világ többi része között, ezt szeretnék 20-80-ra módosítani.

ffxii.jpg


Érdekesség, hogy a SquareSoft és az Enix összeolvadása előtt a Final Fantasy-t készítő stúdiónak már volt egy közös vállalkozása az Electronic Arts-szal Square EA néven, mely többek között a Chrono Cross észak-amerikai kiadásáért volt felelős.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)