Hirdetés

A Star Citizent koppintják az Elite Dangerous fejlesztői, már ők is pénzt kérnek az űrhajókért

|

Ahogy azt előre sejteni lehetett, rosszul reagált a közösség a Frontier Developments bejelentésére.

Hirdetés

Idén lesz tíz éve, hogy velünk van az űrhajós játék, amely a teljes Tejútrendszert adja a kezünkbe, ahol kedvünkre bányászhatunk, kereskedhetünk és fuvarozhatunk, de előbb vagy utóbb azt is megtapasztaljuk, hogy a drága fegyverrendszerek nem csak dísznek vannak. A Frontier Developments eredetileg PC-re fejlesztette, idővel aztán a Microsoft és a Sony előző generációs konzoljaira is átültette az Elite Dangeroust, ám ez a döntés csak rövidtávon bizonyult kifizetődőnek, mivel az utóbbi verziókat nem tudta, és már nem is akarja a PC-ssel egy szintre hozni David Braben stúdiója.

Azt, hogy mennyi fogyott eddig a játékból, nem tudni, a legfrissebb adat 2022 szeptemberéből származik, akkor járt 4,8 millió példánynál az Elite Dangerous. Bármi is a pillanatnyi állás, úgy tűnik, hogy távolról sem elég, mivel a Frontier felrúgva a közel egy évtizedes tradíciót, lehetővé teszi, hogy közvetett módon valódi pénzért is vásároljanak a játékosok űrhajót.

Hirdetés

A megjelenés pillanatától kezdve kizárólag a játék során összegyűjtött kreditekből lehetett megvenni a kiszemelt űrbárkát, a 2019-be bevezetett, pénzért kínált ARX valuta pedig csupán arra volt jó, hogy speckó festésekkel és egyéb kozmetikai holmikkal villogjon, aki hajlandó volt áldozni rá. Májustól azonban új szelek fújnak, ugyanis korai hozzáférést lehet szerezni a Python MK II variációhoz 16 250 ARX-ért (azaz kb. 4500 forintért) cserébe. A türelmesebb játékosok augusztus 7-étől csaphatnak le rá szimpla kreditekért, ám ennek az a feltétele, hogy előtte befizessenek az Odyssey kiegészítőre. Az említett dátum után is meg lehet majd venni ARX-ért a többi, előre összeállított hajócsomaghoz hasonlóan, amelyek a kiadó szerint időt spórolnak meg az új karrier kipróbálását fontoló veterán rajongóknak, és persze megkönnyítik a belépést az újoncoknak is.

A helyzetet némileg árnyalja, hogy az Elite Dangerousben is ki lehet farmolni a megvásárláshoz szükséges összeget, csak az a baj, hogy heti 400 ARX a limit, ezzel a tempóval pedig majdnem 41 hétig kell kitartóan gürcölni a vágyott hajóért. Igaz, vannak olyan események, amelyek ARX-jutalma nem esik az imént említett korlátozás alá, tehát valamelyest felgyorsítható a folyamat.

Abban, hogy a Frontier Development megszegte korábbi igéretét, mely szerint a szóban forgó fizetőeszközt csakis kozmetikai holmikra lehet költeni, arra vezethető vissza, hogy több tavalyi játéka alulteljesített. Emiatt elbocsátásokra is sor került, valamint 7 millió dollárért eladták a Rollercoaster Tycoon 3 jogait az Infogrames kiadó feltámasztásán fáradozó Atarinak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)