Hirdetés

A Starfield csillagtérképe egész hasznos, csak a játék nem szól róla

|

Egy Reddit-poszt kellett ahhoz, hogy a közösség egy jelentős része megérthesse, hogyan kell nézni a csillagtérképet.

Hirdetés

Rengeteg játékos élvezi a Starfield minden egyes percét, de azt még a legizgatottabb rajongó sem tudná letagadni, hogy a kezelőfelület meglehetősen problémás. A Bethesda még csak meg sem próbálta kényelmessé tenni, sőt, el sem magyarázta, hogyan működnek annak egyes funkciói.

A csillagtérkép erre a legjobb példa: a feltüntetett információk hasznosak lehetnének, ha a játék elmondaná, hogy mit is látunk rajta.

Hirdetés

Sajnos a Starfield nem ilyen elegáns, és sokan csak egy népszerű Reddit posztból jöttek rá, hogy hogyan is működik ez a UI-elem: a térkép extra fényárban fürdeti azokat a csillagokat, amiket már meglátogattunk karrierünk során, a nem világító, de fehér pöttyökkel jelölt csillagokhoz bármikor elugorhatunk, míg a pirossal jelöltek túl távol helyezkednek el. Azokhoz is el lehet jutni, de előbb egy közelebbi csillaghoz kell odaugranunk.

I'm level 34 and I JUST realized this about the star map, while trying to visit every star.
byu/raging_pastafarian inStarfield

Rengetegen hitték azt, hogy a piros csillagok annyira veszélyesek, hogy ott azonnali halál várja a felfedezőket. A veterán videojátékosok számára ez a feltételezés abszolút logikus, hiszen a szerepjátékok tradicionálisan pirossal szokták jelölni a szintünknek túl nagy zónákat.

Ezeket a tévedéseket egy vállalható UI-segédlettel vagy oktatórésszel ki lehetett volna küszöbölni, de mint oly sok mindent, ezt is a közösségnek kellett megoldania.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)