Hirdetés

A Starfield játékosai furcsa űrhajókkal hódítják meg a világűrt

|

Nem szépek, de szinte legyőzhetetlenek a Bethesda RPG-jének fémszörnyei.

Hirdetés

A Baldur's Gate 3 után újabb nagy volumenű szerepjáték követeli magának a figyelmünket, amelyre - részben a Game Passnak köszönhetően - már rengetegen vetették rá magukat, és fedezik fel az űrbéli lehetőségeket. Amiket pedig a Bethesda nem oldott meg, azt a rajongók igyekeznek pótolni, számos olyan modot is létrehozva, amikre semmi szükségünk, mégis imádjuk őket. 

A felfedezés mellett az építés is nagyon pörög, nemrég mi is mutattunk egy válogatást azokból a próbálkozásokból, amikor a közösség a filmvilág legismertebb űrhajóit igyekezett lemásolni - így került be a Starfieldbe az Ezeréves Sólyom, a Normandy (Mass Effect) és a Serenity (Firefly). 

Hirdetés

Az űr tele van veszéllyel: hol kalózok akarnak kifosztani, hol a helyi zsaruknak nem tetszik a csempészet. Előbb-utóbb mindenki célkeresztbe kerül, viszont néhány Starfield-játékos felfedezte, hogy ha ronda űrhajókat hoznak össze, azzal előnyt szereznek, hiszen ha jól építik meg őket, alig sérülnek. Egy Reddit-felhasználó, bizonyos Morfalath például egy kocka csontvázában találta meg a megoldást: mivel az MI általában az űrhajó közepét célozza, ezért Morfalath elintézte, hogy ne legyen közepe, inkább egy csupa sarkokból álló szerkezetet pakolt össze, amivel gyerekjáték a túlélés. 

Ha nem vagy híve a szögletes koncepciónak, akkor akár megalkothatsz egy hatalmas L betűre hasonlító hajót is, ahogy Solace_of_the_Thorns tette. A trükk itt az, hogy az X, Y és Z tengelyek lehető legtávolabbi metszéspontjának létrehozásával egy új középpontot hozott létre, amit így ha megcéloz a mesterséges intelligencia, akkor az üres teret találja el. 

I made a stupid dumb starship build and it's immune to frontal damage
byu/Solace_of_the_Thorns inStarfield

Ti mire törekedtek az űrhajónál: hogy jól nézzen ki, hogy szívós legyen, vagy mindkettőre?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)