Hirdetés

A Starfield készítői megható módon emlékeztek meg egy elhunyt rajongóról

|

Egy játékos már nem élte meg a Bethesda újdonságának megjelenését, emlékét viszont örökké megőrzi a sci-fi RPG.

Hirdetés

Közel 30 év után jelentkezett új IP-vel a Bethesda a Starfield képében, így nem meglepő, hogy a vállalat játékszériáinak (mint a Fallout és a The Elder Scrolls) rajongói türelmetlenül várták a megérkezését. Akik a prémium vagy gyűjtői kiadásokat vásárolták meg, azok már szeptember 1-től nekiindulhattak felfedezni a virtuális univerzumot, mindenki más (beleértve a Game Pass-előfizetőket is) viszont csak szeptember 6-tól vetheti bele magát az élvezetesre sikerült kalandokba

Sajnos nem mindenki olyan szerencsés, hogy ki tudta várni, amíg a fejlesztők befejezik a Starfieldet.

Hirdetés

Az appok fejlesztésével foglalatoskodó Alex Hay évek óta követte a projekt alakulását, és kicsit kiborult, amikor kiderült, hogy a Starfield megjelenése késni fog, ugyanis ez azt jelentette, hogy a folyamatosan romló állapota miatt már nem fog tudni játszani vele - számolt be róla hat hónapja Redditen. Hay ugyanis tüdőrákban szenvedett, és azelőtt hagyta abba a kezeléseket, hogy a Bethesda bejelentette a szomorú hírt, arra számított, hogy a Starfield eltereli majd a figyelmét. 

"Életem végéig gondozás alatt állok, a szüleim gondoskodnak rólam, és Xboxon játszani a valóságból való menekülés nagyszerű formája számomra, de további hat hónapig nem valószínű, hogy kitartok, úgyhogy... élvezzétek ki helyettem!"

- írta akkor, majd alig egy hónappal később Alex egy barátja posztolta a fejleményt, miszerint Hay sajnálatos módon elhunyt. A haver elmondása alapján az utolsó hónapjaiban kimaxolta a Hogwarts Legacyt és az Elden Ringet, valamint több mint 1000 órát töltött a Rimworlddel PC-n. Játszottak CoD Warzone-t és Escape from Tarkovot is közösen, a barát pedig olyan játékszerető srácnak írta le Alexet, aki a legkedvesebb és legviccesebb fickó volt, akit csak ismert. A bejegyzést azzal zárta, hogy ha valaki a Bethesdától szeretne megemlékezni, forduljanak nyugodtan hozzá.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

 

Bár a cég részéről nem érkezett nyilvános válasz, úgy tűnik, hogy eljutott valamelyik munkatárshoz a dolog, mivel a minap egy játékos felfedezett egy üzenetet Alex Hay-től játékban, amelyben a következőket olvashatjuk a reddites beszámoló szerint (aki szeretne róla maga is meggyőződni, az megtalálhatja az Eye-ba belépve a jobb oldalon): 

"Minden barátomnak és felfedezőtársamnak. Mindig veletek vagyok, ott kint a csillagmezőn. Mindig szeretettel, Alex Hay."

Apróság, mégis megható gesztus. Nyugodj békében, Alex Hay!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)