Hirdetés

A Starfield negatív értékelésekkel nyitotta 2024-et

|

Egyre többen ábrándulnak ki a Bethesda tavalyi sci-fi akció-szerepjátékából.

Hirdetés

A Starfield valószínűleg a Bethesda eddigi legambiciózusabb projektje, amely eléggé megosztja a kritikusokat és a játékosokat egyaránt. Sikertelenségről nem lehet beszélni, hiszen a megjelenése után egy hónapon belül már a 10 milliós játékosszámot ünnepelte a kiadó, azonban az értékelések rosszabbak voltak Steamen, mint a Fallout 76-é, és egyre csökkent a pozitív vélemények aránya. 

November végére már vegyes lett a Starfield minőségének felhasználói összegzése, amelynek hatására a kiadó ügyfélszolgálatának tagjai elkezdtek válaszolni az egyes kritikákra a Valve áruházában. A legtöbb üzenet igyekezett finoman elmagyarázni a csalódott játékosoknak, hogy a Starfield miért is olyan nagy szám, de egy fejlesztő a Twitteren/X-en nem volt ilyen türelmes, kiakadt.

Hirdetés

Bár a Bethesda a következő nagy frissítés ígéretével búcsúztatta az óévet, a steames felhasználók negatívan indították az újat: egyelőre az összesített értékelés még vegyes, de a legutóbbi 30 nap összesítése többnyire negatív lett, a hír írásának pillanatában közel 7200 vélemény alapján. Az említett időszakban a játékosok "kritikáinak" mindössze 29%-a volt csak pozitív, és ha folytatódik a negatív tendencia, akkor a minden értékelés rosszabb lesz a vegyesnél is. 

Pedig jól látszik a legutóbbi értékeléseken, hogy többségben nem olyanoktól származnak, akik dühből beugrottak két mondatban lepontozni. Van, aki 90, van, aki 135 óra után írta le, hogy miért csalódott a Starfieldben, de nyilván olyanok is akadnak, akik 5-10 órányi vagy kevesebb játékidő után már ítéltek is. És olyanok is akadnak, akik látják a hibáit, mégis ajánlják. Azonban ahogyan arra a PC Gamer is rámutatott, a Steam-értékelések inkább a közösség hangulatát jelzik, mintsem a minőséget, valamint többnyire binárisak, vagyis vagy ajánlasz egy játékot vagy nem, amit a közepes minőségű játékok alaposan megszenvedhetnek hosszútávon. 

Nektek milyen tapasztalatotok van a Starfielddel?

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)