Hirdetés

A Steam egyik legnépszerűbb játéka támadás alatt áll

|

A helyzet odáig fajult, hogy a fejlesztők kénytelen voltak lekapcsolni a szervereket, hogy megerősítsék a védelmet.

Hirdetés

Az elmúlt néhány hét eseménydúsan telt a Gaggle Studios számára, akik a Goose Goose Duck című, Among Us-szerű játékot fejlesztik. A "ki tette" móka 1400 játékosról 640 000-re növekedett, de a gyorsan növekvő népszerűség nehézségeket is hozott magával.

A Gaggle Studios a napokban kénytelen volt lekapcsolni a szervereit, hogy változtatásokat eszközöljön azok infrastruktúráján. Mint kiderült, a szolgáltatásuk hetek óta támadás alatt áll, ami komoly lassulásokat és nehézségeket okozott.

Hirdetés

A kedden érkezett fejlesztői naplóban a következő szerepelt:

"Elképesztő sikereket köszönhetünk nektek, és szerettem volna kifejezni hálámat emiatt. Tegnap reggel azonban egy hatalmas támadás célpontjává váltunk, ami miatt meg kellett erősítenünk a szervereinket. Az adataitok nincsenek veszélyben."

Később a csapat hozzátette, hogy már két hónapja kaptak kisebb-nagyobb csapásokat, de éppen emiatt felvettek egy kiberbiztonsági szakértőt, aki majd vezeti a szolgáltatás védelmével kapcsolatos munkálatokat.

Meglátjuk, hogy mi lesz ennek a haszna, de remélhetőleg sikerül stabilizálniuk a helyzetet, pláne most, hogy a Goose Goose Duck sikeresebb, mint valaha.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)