Hirdetés

A Take Two felvásárlására készül az Activision?

|

Egy frissen felröppent iparági pletyka szerint az Activision bekebelezné a Take Two kiadót.

Hirdetés

A legmagasabb beosztásban dolgozó topmenedzserek kötött beszédtéma, hogy az Activision a Take Two csoport (Rockstar, 2K Games, 2K Sports, 2K Play) felvásárlását tervezi. Ezzel korábban az Electronic Arts próbálkozott sikertelenül.



Az értesülés kiszivárogtatói tudni vélik, hogy például True Crime: Hong Kong törlésére azért került sor, hogy egy picit se veszélyeztesse a Grand Theft Auto franchise piaci pozícióját. A kilenc stúdió felszámolását, ötszáz ember elbocsátását, valamint a Guitar Hero és a DJ Hero franchise-ok kukázását is érintő átalakítás mögött a hivatalos kommunikáció szerint az az indok áll, hogy a vállalat nem foglalkozik olyan játékokkal, amelyek nem elég jövedelmezőek.
A Take Two nem csak stabil alapokon álló franchise-ai (GTA, Civilization, Bioshock, stb.) miatt lehet vonzó az Activision számára, hanem amiatt is, hogy pillanatnyilag meglehetősen jól megy a szekere. A nyereségről regélő legutóbbi pénzügyi jelentés február 4-i közzétételét követően 11,6 százalékkal emelkedett a részvények ára.
A Take Two részéről komoly védekezésre lehetne számítani agresszív felvásárlási kísérlet esetén, ha időközben nem cserélődött volna ki a felső vezetés, s nem vásárolta volna be magát a cégbe Carl Icahn, egy milliárdos médiacézár. Egyes források szerint maga Icahn is meg szeretné vásárolni a Take Two többségi részvénypakettjét.
Végezetül pedig érdemes azt is megemlíteni, hogy bár a Rockstar és annak szellemi produktumai teljes egészében a Take Two tulajdonát képezik, a vezető fejlesztők - köztük a Houser fivérek - szerződése 2012-ben jár le.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)