Hirdetés

A Take-Two szeretné megtiltani másoknak a „rockstar, a „bully” és a „mafia” kifejezések használatát

|

Néhány általánosan elterjedt szót is magának követelne a moddereket tűzzel-vassal üldöző kiadó.

Hirdetés

A Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition csúfos rajtja után még visszatetszőbbé vált, hogy a Rockstar anyacége, a Take-Two Interactive mekkora vehemenciával igyekszik ellehetetleníteni azokat a moddereket, akik a GTA játékok kibővítésén és feljavításán munkálkodnak.

A jogi hadjárat legutóbbi áldozata egy 14 éves San Andreas mod volt, nemrég viszont fény derült rá, hogy a Take-Two egy másik fronton is agresszív nyomulásban van.

Hirdetés

Egy Twitter-felhasználó arra hívta fel a figyelmet, hogy a kiadó gyakorlatilag magának követeli több, általánosnak mondható kifejezés (pl. rockstar, take, 2K, bully, mafia) használati jogát az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalánál.

A Take-Two által kifogásolt entitások között olyanokat találni, mint például a Don't be a Rockstar, be a Legend szépségápolási márka, a Goddess Rockstar Arts művészeti szolgáltató, a Bully Free World oktatási szervezet, az Inside the Mafia könyvsorozat, vagy a Take Five zenei weboldal.

A leghajmeresztőbb viszont a Hazelight Studios co-op játéka, az It Takes Two elleni panasz, amit ugyan már elengedtek a Take-Two jogászai, de a nyilvántartásba vétele bizonyítja, hogy egy ideig még ezt a vonalat is érdemesnek látták üldözni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A különböző kifejezésekkel kapcsolatos jogviták egyébként hétköznapi történetnek számítanak, de a Take-Two agresszív fellépése mellett nehéz szó nélkül elmenni, hiszen irreális elvárásnak tűnik, hogy senki se használhassa például a rocksztár és a mafia szavakat a cégében vagy a termékein, pláne, ha azoknak semmi közük nincs a videójátékok világához.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)