Hirdetés

A terroristák már a virtuális világokban vannak

|

Az amerikai hírszerzés szerint a masszívan multiplayer játékok a terrorista tevékenységek új melegágyát jelenthetik.

Hirdetés

A Washington Post cikke szerint a hírszerző ügynökségek úgy vélik, hogy a játékosok számára nagy vonzerővel bíró tulajdonságok - egészen pontosan a névtelenség, globális hozzáférés és a lehetőség pénzösszegek mozgatására a normális csatornákon kívül - új módokat jelentenek a terroristáknak tevékenységeik megszervezésére.

A kormány növekvő érdeklődésének köszönhetően a virtuális világok akár tényleges csataterekké is válhatnak, mivel már fontolgatják a Second Life és hasonló játékok felhasználását cyber-fegyverek bevetésére a terroristák ellen.

A személyiségi jogokat védő szervezetek szerint az amerikai kormány jelentősen túlreagálja a dolgot: ugyanezt játszották el mind a mobiltelefonok, mind az internet elterjedésének idején.

 

terrorist_1.jpg

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)