Hirdetés

A The Finals másfél hónappal a rajt után elveszítette a játékosai túlnyomó részét

|

Nem tartott sokáig a free-to-play multiplayer FPS varázsa.

Hirdetés

Lendületes kezdés után gyors visszaesés - számtalan alkalommal láttuk már ezt a múltban, és bár még korai lenne temetni, valószínűleg nem a The Finals lesz az a játék, amelyik úgy hoz új színt a többjátékos lövöldék műfajába, hogy egyúttal meg is tud kapaszkodni az élbolyban. Pedig roppant ígéretesen nyitott, az első napokban a 200 ezret is meghaladta az egyszerre aktív játékosok száma a Steamen (242 619 fővel tetőzött a SteamDB szerint), ám a növekedés hamar átfordult csökkenésbe, ami azóta is trendszerűen folytatódik.

Az utóbbi időszakban már csak 50 ezer körüli napi csúcsokat produkált az Embark Studios alkotása, és egyelőre nem tudni, hogy hol fog stabilizálódni a bázis, mivel a szóló játék lehetőségét feloldó 1.5.0-s frissítés sem tudott gátat szabni a zsugorodásnak.

Hirdetés

Jelenleg ott tartunk tehát, hogy korábbi játékosainak körülbelül 83 százalékát elveszítette a The Finals, ami annak fényében különösen fájó, hogy a fejlesztők szerint a premier óta több mint 10 millióan próbálták ki. A konzolos számokat továbbra sem ismerjük, de gyaníthatóan hasonló folyamatok játszódtak le mind PlayStation 5-ön, mind Xbox Series X|S-en.

Hogy mi áll a lanyhuló érdeklődés hátterében, arra nincs egyértelmű válasz, elvégre a matchmakingtől a játékmódok kevés számáig több mindenre panaszkodnak a játékosok, de az is lehet, Shroudnak van igaza, és egyszerűen csak túl komplex a CoD-on nevelkedett tömegeknek.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)