Hirdetés

A The Matrix Awakensben nemcsak a lövöldözés, hanem a dugók is nagyon látványosak

|

Egy realisztikus városhoz ma már hozzátartozik a forgalmi torlódások szimulációja is, amit elég jól megvalósít az Unreal Engine 5-ös techdemó.

Hirdetés

Ugyan a frame rate miatt játékdemóként nehéz értékelni, a fotorealisztikus digitális világok létrehozásában tényleg megcsillogtatta a Unreal Engine 5 képességeit a The Matrix Awakens. A kifejezetten hihető karakterek és akciójelenetek mellett viszont a motor - és közvetve a demót futtató konzolok - más tulajdonságait is kiemeli a Trinityéket a középpontba állító élmény.

Hirdetés
 

Egy Reddit-felhasználó tett közzé egy kifejezetten érdekes videót, amit a The Matrix Awakens szabadon irányítható és reptethető kamerájával vett fel. Ezen azt láthatjuk, hogy egy forgalmi akadály miatt (amit csak a videó vége felé láthatunk), több háztömbnyire hosszúságúra duzzadt kocsisor gyűlt össze az egyik, a játékban megtalálható autópályán. Igaz, attól némileg eltér a techdemó egy valós forgalmi dugótól, hogy az akadályként az úton (némileg) keresztbe parkolt autót minden bizonnyal elkezdenék megkerülni az igazi sofőrök, de a felhalmozódott járművek mennyisége így is elég lenyűgöző látványt jelent.

Ugyan a valószerű közúti forgalom nem a legfontosabb eleme egy sandbox játéknak, azért a nem megfelelő működése könnyen szemet szúrhat a játékosoknak, ahogy történt például a Cyberpunk 2077 tavalyi megjelenésekor is. A fenti videón látható helyzet megvalósításához szükséges a nagy látótávolság mellett az is, hogy az adott játék rengeteg modellt tartson a játéktéren egyidejűleg - a játékostól távol is -, ami kifejezetten erőforrásigényes technikai megoldás.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Nektek volt már olyan játék, ahol pozitív vagy negatív értelemben, de szemet szúrt a forgalom szimulációja?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)