Hirdetés

Az 5 legjobb Google Doodle játék

|

A böngészős játékok széles palettája a hardcore időpazarlás és a közveszélyes munkakerülés melegágya, de aki ezt igazán lvl 85-ös Paladinként pörgeti, az nem más, mint a Google.

Hirdetés

Azt hiszem pont Gandalf mondta, hogy minden relatív, és ebbe természetesen beletartozik ember "érdeklődési skálája" is. Várjatok, kifejtem.

Normál esetben a tortakészítős műsor a Discoveryn egy erős 3-as a tízpontos érdeklődési skálán, de amikor a barátnőm - harmadszor - megkér, hogy vigyem ki a szemetet, akkor hirtelen 8-asra ugrik ez az érték. Ugyanúgy, egy vizsgaidőszakot taposó egyetemistánál a fehér falon éktelenkedő repedés is egy halvány 11-es lesz a vizsgáját megelőző napon, nem beszélve a mérethelytelen öltönyben egy íróasztal mögött zsibbadó milliókról, akiknél a legkisebb inger is kiveri a biztosítékot.

A Google keresőjébe szőtt kis játékok pontosan erre építenek. Normál körülmények között az emberek nagy részének eszébe sem jutna perceket (kit akarok átverni, órákat) tölteni egy végtelenül primitív kis játékkal, de amikor épp fáj a vizsgaidőszak, vagy a rendszergazda letiltotta az irodában a Facebookot, akkor bizony lejjebb kell adni az igényekből és abból gazdálkodni, amink van.

A következő toplistában időgyorsító, produktivitáscsökkentő, munkanélküliség-elősegítő linkek találhatóak, kattintásuk csak inszomniásoknak és időmilliomosoknak ajánlott. Én szóltam.

5. 2012-es Olimpia - Foci

A feladat rendkívül egyszerű. Az NPC egymás után rugdalja kapura a labdákat, mi pedig a kapust jobbra és balra mozogva és ugrálva igyekszünk kivédeni őket. Háromszor hibázhatunk és mivel egyre gyorsabban repülnek felénk a labdák, egy idő után már tényleg koncentrálnunk kell. Az élvezeti érték fokozása érdekében ajánlott egérrel irányítani és kattintva ugrani, hogy a másik kezünkön könyökölve legyen mivel támasztani a fejünket.

4. Les Paul gitár

Ez a Doodle nem feltétlenül egy tradicionális értelemben vett játék, hanem egy hangszer, amin játszani lehet, úgyhogy gond nélkül ideillik (nézzétek a pónit, ott a szép póni). A csoda 2011. június 9-én került fel a Google-re és Les Paul 96. születésnapjának állított emléket. Azóta 5,1 évnyi zenét komponáltak vele a júzerek, ezzel közel 5,1 millió órányi produktivitást elfecsérelve. 

3. A Frank Zamboni jégpálya-karbantartó gép

A Google ezzel a Doodle-lel egy bizonyos Frank Zamboni nevű amerikai feltalálónak a 112. születésnapjáról emlékezett meg. Az úriember az azonos nevű jégpálya-karbantartó gépet találta fel, ami a jégen játszott sportokhoz azóta is elengedhetetlen kellék. Ne aggódjatok, egészen a mai napig én sem hallottam a nevét, viszont már a miatta készült Doodle miatt is megérte a találmány. Bármilyen enyhe is legyen az OCD-d, nem ajánlom a kipróbálását. Egy folt MINDIG kimarad. MINDIG!!négy!

2. Snake

Azt hiszem nekünk a 3210-esünkön futó Snake egy picivel többet mond, mint a kínai újév és a kígyó éve (amire ugye készült), viszont bármi is legyen az ürügy, nagyon jó volt egy kicsit visszaugrani a régi szép időkbe, amikor még ünnepelt fícsör volt a szandál zoknival, és a legnagyobb gondunk az volt, hogy fizetni kellett a polifónikus csengőhangokért.

1. Pac-Man

A győztes teljesen egyértelmű. Amikor a Google-nek az a zseniális ötlete támadt, hogy Pac-Man 30. születésnapját azzal ünnepli meg, hogy beleépíti a keresőbe, akkor a szokásos átlag 11 másodperc helyett a felhasználók 41 másodpercet töltöttek a Google-ben. Ez persze így nem tűnik soknak, viszont a Pac-Man-es Google logó 4 819 352 órát szippantott be észrevétlenül, ezzel több mint 120 millió dollár kiesést okozva a gazdaságnak. Nem baj srácok, megérte.

+1 Roswelli UFO

Egyébként a mai is nagyon rendben van, a roswelli UFO baleset 66. évfordulójára csinált point 'n' klick kalandjátékkal is el lehet szórakozni egy kicsit, de messze nem olyan addiktív, mint a feljebb felsorolt társai.

Ha már a statisztikáknál tartunk, el kell mondanom, hogy egy 21 000 karakteres GameStar előzetest képest vagyok befejezni egy 7-8 óra alatt, míg ez a hangyapénisznyi szösszenet pont ugyanaddig tartott. Rá kellett kattintanom a linkekre.

Nektek melyik a kedvenc? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)