Hirdetés

A Total War: Warhammer III lett a Steam második legnépszerűbb Total War-játéka

|

Még a párhuzamos Game Pass-rajt ellenére is rengetegen vásárolták meg a TWW-széria legújabb darabját.

Hirdetés

A háborús stratégiák és a Warhammer-univerzum rajongói egyszerre durranthatták a pezsgőt, amikor február 17-én végre megjelent a Total War: Warhammer III. Az aprólékos finomhangolásnak, a játékmechanikai fejlesztéseknek és az emlékezetes kampánynak hála a folytatás egy cseppet sem érződik feleslegesnek, így bátran ajánljuk mindenkinek, akit egy kicsit is érdekel ez a vonal.

A próbát nagyban megkönnyíti, hogy a steames rajt mellett a PC-s Game Passben is elérhető a játék, a SteamDB számai alapján azonban úgy tűnik, hogy még ezzel együtt is rengetegen vásárolták meg a Valve platformján.

Hirdetés

A rajt napján mért csúcson ugyanis 166 754 steames játékos tolta egy időben Total War: Warhammer III-at, ami nem csak a 2017-es előző epizód rekordját duplázza, de egyben a Total War-sorozat második legjobb eredménye is a kínai történelemre fókuszáló Total War: Three Kingdoms (2019) óta. Az utóbbi trónja ráadásul nem is magasodik sokkal a Warhammer III fölé: a kínai epizód 192 298 játékossal tartja a mindenkori Total War-rekorder címét.

Cikkünk írásakor több mint 70-ezren űzték a warhammeres hadakozást, a 24 órás csúcs pedig 140 ezer fölött volt.

Forrás: SteamDB

Pedig nem csak a Game Pass jelentett veszélyt a steames eredményekre, Kínában ugyanis komoly review bombing áldozata lett a játék, miután néhány fizetett influencer egy rakás ember szórakozásába belerondítva elspoilerezte a kampányt.

A jelek szerint azonban még a sértődött vásárlók és a Microsoft előfizetéses katalógusa sem volt elég ahhoz, hogy megakadályozzák a  Total War: Warhammer III sikerét a Steamen.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Nemrég egyébként összeszedtük egy külön videóban a 2022-es év legjobban várt stratégiai játékait:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)