Hirdetés

A Twitch kedvenc indie játéka végleg lekerült Steamről

|

Az Only Up! rabul ejtette a Twitch-streamereket és -nézőket egyaránt, ez viszont rengeteg stresszt pakolt annak fejlesztőjére.

Hirdetés

Az Only Up! május végén jelent meg, a játék egy meglehetősen egyszerű koncepcióra alapult. Hasonlóan Bennett Foddy Getting Over It című csodájához a játékos feladata annyi volt, hogy felmásszon az összedobált tárgyakból álló pályán

A játékmenet egyszerű, de a hibákat jelentős visszaeséssel büntette, ami a tökéletes képlet volt a Twitch.tv leigázásához. A streamerek üvöltve szenvedtek a cuccal, a nézők pedig mondanunk sem kell, imádták ez. Az eredmény: 2,6 millió dollárnyi becsült bevétel.

Hirdetés

A játék 6 dollárba került Steamen, aminek köszönhetően mindenki szívfájdalom nélkül csapott rá a vásárlás gombra. Az Only Up! így hatalmas sikert aratott, de hiába a rengeteg eladott példány és a 13 ezer pozitív értékelés, a fejlesztő mégis úgy döntött, hogy leveszi azt a Steamről.

Mindezt így kommentálta

"Szóló fejlesztő vagyok, és ez volt az első tapasztalatom egy projekttel. Az egészet csak kreatív tesztként raktam össze, és rengeteg hibát követtem el benne. A játék hónapokig stressz alatt tartott, és most csak magam mögött akarom hagyni az egészet."

A hirtelen jött siker volt az oka annak idején, hogy a Flappy Birdöt is eltakarította annak készítője, így ez nem az első ilyen eset. Akárhogy is, az Only Up! atyja már dolgozik egy új projekten Kith néven, ami egy teljesen új játékélmény lesz. Meglátjuk, hogy az is lesz-e akkora siker, mint elődje.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)