Hirdetés

A Twitch meglepően hasznos újdonságokkal állt elő

|

Ritka és áldásos minden olyan nap, amikor végre nem arról kell beszámolnunk, hogy mit baltáztak el a Twitchnél.

Hirdetés

A Twitch közösségének nem volt túl sok oka ünneplésre az elmúlt néhány hónapban. A streamingóriás egyre több reklámot erőltetett mindenki arcába, többször átszabta a partner program részleteit, és megpróbált beleszólni abba, hogy ki hogyan intézheti a szponzorált tartalmait.

Nehéz volt nem azt érezni, hogy a fejlesztők a zsebünkben turkálnak, de szerencsére a TwitchCon 2023 hozott pár jó hírt a streamereknek és nézőknek egyaránt.

Hirdetés

A Párizsban megtartott streamersimogató főszereplői még mindig a tartalomgyártók voltak, de a platform üzemeltetői is a színpadra álltak, hogy mesélhessenek néhány újdonságról. A legfontosabb újdonságokat a klipek kezelésének változásai hozzák:

  • A fejlesztett klipszerkesztőnek köszönhetően egyenesen TikTokra is ki lehet majd küldeni klipeket. Ez elvileg augusztus környékén érkezik.
  • Lesz egy Discovery Feed, ahol egy TikTok-szerű felületen keresztül lapozgathatjuk a tartalomgyártók álló formátumú klipjeit.
  • A streamerek megjelölhetik majd a kedvenc klipjeiket, így azok nagyobb eséllyel bukkannak majd fel a Discovery Feedben.
  • Érkezik a Stories funkció, ahová mindenki kipakolhat majd videókat és képeket, melyek 24 órán keresztül lesznek megtekinthetők.
Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Ezeken felül lesznek majd fejlesztések a Guest Star funkciót illetően, és több eseményszervező eszközre is számíthatunk születésnapokhoz és egyebekhez. Mindemellett a reklámok késleltetése is sokkal könnyebb lesz, és a streamerek a chatbe is kirakhatnak majd egy visszaszámlálót, hogy a nézők is tudják, mikor érkezik a következő reklámblokk.

A fenti újdonságok egy részére még viszonyalg sokat kell majd várnunk, és a Stories haszna közepesen kérdéses. A YouTube-nak sem jött be ez a dolog, így meglepődnénk, ha a Twitchen nagyobb sikert aratna. Akárhogy is, legalább jönnek dolgok, amiknek nem csak a direkt pénzszerzés a célja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)