Hirdetés

A Twitch nézők kezébe adta World of Warcraft karakterét egy streamer, meglepő lett az eredmény

|

Mintha nem is a Twitch és a World of Warcraft közösségét néznénk. Ezek a srácok bizony elértek dolgokat!

Hirdetés

A Labat néven tevékenykedő MMO streamernek volt egy briliáns ötlete: a Twitch chatre bízza egyik karakterének irányítását, aztán meglátja, mi lesz belőle. Végülis a streamnézők végigjátszottak már ezt-azt chat parancsokkal, bár egy World of Warcraft karaktert vezetni azért jóval összetettebb feladat, mint végigjátszani valamelyik Pokémont.

Egy 3D-s térben kell mozgatni egy karaktert, aminek van egy rakat képessége, és tömegek rohangálnak körülötte.

Hirdetés

A feladat kemény, de Labatnak töretlen bizalma volt az emberiség összefogásában:

"Biztosítanom kellett, hogy mindenkinek egyelő joga van a parancsok kiadására, és hogy mindenki kijöjjön egymással. Utóbbit biztos nem tudom elrontani, hát az interneten mindenki szereti egymást, nem?"

A tartalomgyártó két vihogás között mesélte el az indulást. A start előtt beállított egy addont, ami automatikusan feltámasztotta a karaktert, és azonnal eladta az összes szemétre való tárgyat, amint beszélt egy boltossal. Ezután a chatelőkre bízta Azeroth megmentését, és egészen meglepődött, hogy a közösség 2 hét alatt 60-ra húzta a karaktert.

A World of Warcraft jelenlegi verziójában egy nap alatt is el lehet jutni a jelenlegi szinthatárra, de egy átlagos újonc szemével nézve ez a tempó sem rossz eredmény. Volt egy-egy alkalom, amikor a karakter órákra beakadt egy falba, vagy amikor veszekedés törte meg a menetelést, de minden nehézség ellenére azért végül siker koronázta a próbálkozást.

A következő mérföldkő a 70-es szint, aztán egy közösségi raid esemény. Labatnak olyan őrült ötletei is vannak, hogy egy teljes csapatot összehozzon csak a Twitch chat által felszintezett karakterekből, aztán beeressze őket az egyik raidbe.

Valamiért hallom a távolban reszkető sárkányok csontjainak zörgését. Talán csak a szél hozta.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)