Hirdetés

A Ubisoft szerint meg kell barátkoznunk azzal, hogy nem birtokoljuk a videojátékokat

|

A kiadó előfizetésekért felelős igazgatója kicsit hazabeszélt a Ubisoft+ szolgáltatás miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a Ubisoft vezetői nem beszélnek egymással, vagy legalábbis nem egyeztetik előre, hogy mit kommunikálnak a külvilág felé. Mert ha konzultálnának, akkor nem fordulna elő az, hogy egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat adnak a dobozos játékok vs. játékok streamelése témában.

Tavaly a Ubisoft társalapítója és ügyvezetője, Yves Guillemot azzal hergelte a közvéleményt, hogy "erősen hisznek benne, miszerint a következő 5-10 évben rengeteg játékot fogunk felhőben streamelni, sőt sokat egyenesen arra gyártanak majd", ami azt a benyomást keltette, hogy a kiadó a cloud gamingben látja a jövőt. Aztán a stratégiai partnerségekért és üzletfejlesztésért felelős alelnök, Chris Early igyekezett tisztázni, hogy nem egy fizikai adathordozók nélküli világot vizionálnak

Hirdetés

A Ubisoft a napokban bejelentette a Ubisoft+ átalakítását, ehhez kapcsolódóan pedig a GamesIndustry interjút készített a vállalat előfizetésekért felelős igazgatójával, Philippe Tremblay-jel a szolgáltatás bővítésével kapcsolatos terveikről, aki ismét olajat öntött a tűzre: 

"Az egyik dolog, amit tapasztalunk, hogy a játékosok hozzászoktak ahhoz, hogy - egy kicsit a DVD-hez hasonlóan - a játékaikat birtokolják. Ez az a fogyasztói váltás, aminek meg kell történnie. Megbarátkozni azzal, hogy nincs CD- vagy DVD-gyűjteményük. Ez az átalakulás egy kicsit lassabban megy végbe a játékoknál. Amint a játékosok megbarátkoznak azzal az aspektussal, hogy nem veszítik el a fejlődésüket. Ha egy másik időpontban folytatod a játékot, a mentési fájlod még mindig ott van. Nem törlődött. Nem veszik el, amit a játékban felépítettél, ahogy elkötelezettséged a játék iránt sem. Szóval ez arról szól, hogy nem érzed magad kényelmesen, ha nem birtokolod a játékodat. Még mindig van két doboz DVD-m, szóval határozottan megértem a játékosok szemszögét. De ahogy az emberek elfogadják ezt a modellt, látni fogják, hogy ezek a játékok létezni fognak, a szolgáltatás folytatódik, és akkor férhetsz majd hozzájuk, amikor csak kedved tartja. Ez megnyugtató."

Persze számos ellenpéldát fel lehetne hozni erre, például olyan játékokét, amik elérhetetlenné váltak a támogatás hiánya miatt (lásd: a The Crew esetét, ha már Ubisoft), vagy éppen eltűnnek az egyik szolgáltatásból és felbukkannak egy másikban, de inkább rátok bíznánk a véleménynyilvánítást: mit gondoltok az elhangzottakról?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Címkék: #ubisoft #ubisoft+
Platformok: PC PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)