Hirdetés

A Ubisoft tisztázta az Assassin’s Creed III: Liberation játszhatatlanná tétele körüli helyzetet

|

A kiadó nyilatkozni kényszerült, miután sokakat kiborított egy Steamen felbukkant értesítés.

Hirdetés

A Ubisoft még a hónap elején jelentette be, hogy egy sor régebbi játéka esetében lekapcsolja a multis szolgáltatásokat. A többjátékos mód lelövése egyebek mellett a Far Cry 3-at, a Driver San Franciscót, a Prince of Persia: Forgotten Sandst és az Assassin's Creed-széria néhány epizódját érinti.

Az utóbbiak között van a 2012-ben, eredetileg PlayStation Vitára megjelent Assassin's Creed III: Liberation is, amelynek HD kiadásáról azt írta a Steam, hogy szeptember 1-től teljesen elérhetetlenné válik. Ez persze értelemszerűen felháborította a vásárlókat, ám a jelek szerint csak egy félreértésről volt szó.

Hirdetés

A Polygon megkereste a Ubisoftot az ügyben, a kiadó pedig arról tájékoztatta a lapot, hogy a hivatalos közleménynek megfelelően csak a többjátékos funkciókat és a kiegészítőket érinti a leállítás.

"Ahogyan a támogatási posztunkban is szerepel, csak a DLC-ket és az online funkciókat érinti a közelgő leszerelés. Az említett játékok jelenlegi tulajdonosai továbbra is hozzájuk férhetnek, játszhatnak velük vagy újra letölthetik azokat."

- közölte a Ubisoft, azóta pedig a Steam is pontosította az információt, így a Liberation HD adatlapján szereplő megjegyzés már részletesen leírja, hogy szeptember 1-től csak a DLC-k és az online funkciók válnak elérhetetlenné, míg az alapjáték továbbra is játszható lesz. Mindenki megnyugodhat hát, Aveline de Gandpré kalandja nem tűnik el nyomtalanul.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)