Hirdetés

A Ubisoft vezetője kellemetlen nyilatkozatot adott a vállalat toxikusságáról

|

Yves Guillemot nem válogatta meg elég körültekintően a szavait, tisztáznia kellett magát.

Hirdetés

2020-ban sorra láttak napvilágot azok a szexuális zaklatási és egyéb botrányok, melyeket a Ubisoft jó pár éve próbált a szőnyeg alá söpörni, azonban a #metoo mozgalom nem csak a film-, a játékiparban is elhozta a változást, a fejlesztők pedig bátrabban álltak elő, fogtak össze. Az ügy következtében fejek hullottak és változást ígért a vezetőség, de tekintve, hogy még tavaly év végén is tömegével mondtak fel a fejlesztők, aligha sikerülhetett maradéktalanul megoldani a helyzetet. Pár hónapja az NFT-kkel való kavarás sem volt túlságosan pozitív hatással a cégre, noha Yves Guillemot közelmúltbeli nyilatkozata alapján a Ubisoft már kezdi belátni, hogy a játékosok nem kérnek ebből

A munkahelyi körülményekkel kapcsolatban azonban maradtak még kérdőjelek, amin csak rontott Guillemot interjúja, amit a La Presse-nek adott. Az igazgató azt mondta, hogy a játékiparban a toxikusság a kreatív folyamat szükséges súrlódásából ered, célozva ezzel arra, hogy ez szinte elkerülhetetlen.

Hirdetés

Két évvel a kiadó botrányai után ez a legjobb esetben csak süket fülekre talált, a rosszabb forgatókönyv szerint viszont sokaknak kinyílt a bicska a zsebükben miatta. Guillemot a a Kotakunak eljuttatott közleményében igyekezett tisztázni a nem túl szerencsés megjegyzést: 

"Szeretném világossá tenni, hogy ahogy már korábban is mondtam, a toxikusságnak abszolút nincs helye a Ubisoftnál vagy az iparágunkban. Amikor arról beszéltem, hogy néha súrlódások vannak, akkor arra a kreatív feszültségre gondoltam, ami gyakori és létfontosságú az olyan innovatív cégeknél, mint a miénk, ahol az emberek megkérdőjelezhetik az ötleteket és heves, de egészséges vitákat folytathatnak. Ahhoz, hogy ez a feszültség ne váljon negatívvá, vagy ha mégis, akkor kezeljük, az erős irányelvek, értékek és a megfelelő eljárások elengedhetetlenek. Az elmúlt két és fél év során sokat haladtunk ezen a téren, hogy biztonságos és nagyszerű élményeket nyújtsunk minden csapatunknak. Az egészséges, tiszteletteljes munkakörnyezet a legfőbb prioritásunk, és örömmel mondhatjuk, hogy a legutóbbi felméréseink szerint a csapattagok megnyugodtak, hogy jó úton járunk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hogy csupán tűzoltásról van-e szó vagy őszinte megnyilvánulásról, azt nem tisztünk megítélni, ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy Guillemot-nak korábban sikerült már megkérdőjelezhető módon megszólalnia a témában: az Axiosnak a közelmúltban azt mondta, hogy nem volt tudomása a vezetők kétes viselkedéséről, a Libération korábbi beszámolója azonban felhoz példaként egy olyan 2017-es megbeszélést, amin az igazgatót a jelentések szerint szembesítették a Michel Ancellel kapcsolatos panaszokkal - vizsgálat azonban csak a nagyobb elszámoltatás után indult a fejlesztő ellen, aki végül 2020 szeptemberében távozott a cégtől

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)