Hirdetés

A Ubisoftnál új vezetőt neveztek ki, a dolgozók továbbra sem elégedettek

|

Az alkalmazottak értelmes választ szeretnének kapni a diszkriminációval és zaklatásokkal kapcsolatban.

Hirdetés

A Ubisoft hosszú évekig próbálta a szőnyeg alá söpörni a szexuális zaklatási és egyéb botrányokat, amik aztán tavaly nyáron láttak napvilágot, és látszólag elérkezett a változás ideje. A francia vállalat vezetőcserékkel, tájékoztató programokkal és a belsős panaszok kezelésének átalakításával reagált a helyzetre, ám azóta sem sikerült lehűteni a kedélyeket és érdemi változásokat elérni, legalábbis többek között erre utalt az a lépés is, hogy a Ubisoft 32 stúdiójának 500 jelenlegi és egykori munkatársa nemrég nyílt levélben csatlakozott az Activision Blizzard tiltakozóihoz.

Bár a gigász vezérigazgatója, Yves Guillemot szerint jobb lett minden, a dolgozók változatlanul pocsék helyzetről beszélnek, amit aláhúzott az is, hogy az egyik divíziónál diszkrimináció miatt vizsgálat zajlik.

Hirdetés

Így jutottunk el a legújabb fejleményig, mikor kiderült, hogy a mérgező vállalati kultúra egyik fő terjesztője, Serge Hascoët megkapja utódját Igor Manceau személyében. A kreatív vezető megválasztása azonban nem a várt hatást érte el, az egykori és jelenlegi alkalmazottakból álló A Better Ubisoft csoport több problémára is rámutatott. A közleményük szerint egyrészt továbbra sem kaptak értelmes választ a rendszerszintű diszkriminációra és zaklatásra, másrészt hiába ígérte azt Guillemot Hascoët távozásakor, hogy egy befogadó, diverz és nyitott vállalati kultúrát szeretne kialakítani, a kreatív folyamatok továbbra sem átláthatóak és hiányzik a sokszínűség a vezetőségből. "Jelenleg a Ubisoft kreatív csapata fehér emberekből áll, akik egységes kulturális háttérrel rendelkeznek" - teszi hozzá a kiáltvány. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A közlemény arra a következtetésre fut ki, hogy mindez együtt bizalmatlanságot szül a csapat jövőjével kapcsolatban, megjegyezve, hogy továbbra is van bőven min javítania a vállalatnak. Patrick Plourde például még mindig alelnökként tevékenykedik annak ellenére, hogy többszörös szabálysértést jelentettek vele kapcsolatban és Hascoët jobbkeze volt, ráadásul továbbra is komoly szerepet játszik a vállalat magas szintű pozícióinak betöltésére jelentkezők kiválasztásában. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)