Hirdetés

A Valve egyik alkalmazottja szerint nem dolgozhat akárki náluk

|

Egy dokumentumfilmnek köszönhetően sok érdekesség kiderült a Steam mögött álló vállalatról.

Hirdetés

Bár a múltban olyan kultikus alkotásokkal örvendeztette meg a játékosokat, mint a Half-Life, a Portal, a Left 4 Dead, a Team Fortress és a Counter-Strike játékok, azonban egy ideje már takaréklángra vette a játékfejlesztést, és elsősorban a Steamre, valamint a Steam Deckre fókuszál (csak néha törik meg a csendet olyan projektek, mint a Half-Life: Alyx vagy az Aperture Desk Job). 

Hogy mikor érkezhet meg a következő Half-Life játék vagy éppen a Portal 3, azt nem tudni, és Gabe Newellék sem nagyon törik magukat, hogy meséljenek róla, viszont magáról a Valve-ről azért kiderült egy-két érdekes információ egy nemrég bemutatott dokumentumfilmnek köszönhetően. 

Hirdetés

A People Make Games tette közé pár napja azt a több mint 45 perces videót, amely a Valve-vel foglalkozik: elmélyül a vállalat hátterében, interjúkat láthatunk benne a jelenlegi és volt alkalmazottakkal, akik mesélnek a cég kultúrájáról és politikájáról.

A videó egy pontján a műsorvezető, Chris Bratt elárulja, hogy beszélt egy olyan volt munkatárssal is, aki azt állítja, hogy a cég nem gondolja, hogy bárki dolgozhat náluk, és csakis olyanokat keresnek, akik illeszkednek a kultúrájába és mentalitásába.

Bevallása szerint a Valve-nél az a nézet uralkodik, hogy a világon mindösszesen 10 ezer embernek van meg az, ami ahhoz kell, hogy valaki ott dolgozzon. Az egykori alkalmazott szerint ezek a kalkulációk kétszeresen vagy akár négyszeresen is alulmúlhatják a valós számokat, amelyek közelebb lehetnek a 20 ezerhez, de ennek a duplája sem elképzelhetetlen. Abban mindenesetre biztos volt, hogy a potenciális dolgozók teljes száma öt számjegyű.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Bratt úgy véli, hogy az a tény, hogy a Valve ilyen mentalitást alkalmaz az új munkavállalók esetében, sokat elmond a vállalatról. Ti mit gondoltok erről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)