Hirdetés

A Valve megtiltja a fejlesztőknek a többi platform népszerűsítését

|

A stúdiók mostantól nem promotálhatják Steamen játékuk más változatait.

Hirdetés

A Steam olyan, mint egy nagy massza, ami folyamatosan változik, a felhasználóknak és fejlesztőcsapatoknak pedig hol tetszik az új forma, hol nem. A közelmúltban olyan módosítások történtek a Valve rendszerében, mint a régióváltás megnehezítése, a közeljövőben pedig - a Steam Game Festival visszatérése mellett - számíthatunk többek között az EA Access bevezetésére is. Nemsokára életbe fog lépni egy olyan frissítés is, aminek valószínűleg sokan nem fognak örülni.

Hirdetés

A Wayback Machine alapján a Valve nemrég új záradékkal egészítette ki a Steamworks dokumentáció közösségi szekcióját, ugyanis a Gyakran Ismételt Kérdések közé bekerült egy új. A kérdés és a válasz kifejezetten azokra az esetekre vonatkozik, amikor egy fejlesztő arra szeretné használni a Steam közösségi funkcióit (mint a bejelentések, fórumok stb.), hogy felhívja a vásárlók figyelmét az aktuális játék nem Steames verzióira is.

Ez kiterjed többek között az Epic Games Store-os változatra és a konzolos kiadásokra is. A Valve politikája szerint a Steamen keresztül kínált játék esetében, a Steamen végzett kommunikáción keresztül csakis a Steam-verziót lehet hirdetni, más felületet nem. Ez egyaránt vonatkozik a teljes játékra és a tartalmi frissítésekre is. 

A múltban sok fejlesztő használta arra a Steam fejlett közösségi eszközeit, hogy elhárítsa a más verziókkal kapcsolatos problémákat vagy reklámozzon az áruházban nem elérhető játékot, azonban ennek (is) gátat szab a Valve fent részletezett döntése.

Szerintetek jogos lépés?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)