Hirdetés

A videójátékok hülyítik a fiatalokat - állítólag

|

Egy angliai "felmérés" szerint a túl sok videójátékkal töltött idő felelős az ottani fiatalok elbutulásáért.

Hirdetés

Mostanában minden bokorban az erőszakos videójátékok hatásait vizsgáló kutatások zajlanak, így igazi változatosságot jelent ez a mostani "felmérés", mely más irányból közelíti meg a játékokat - igaz ez sem pozitívabb.

Mind a bevezetőben, mind a fenti bekezdésben idézőjelbe tettem a felmérés szót, mivel most nem hivatásos kutatók foglalkoztak a témával, hanem az angol The Sun bulvárlap döntött úgy, hogy utánajár a témának. Az utóbbi években ugyanis Anglia az olvasási készség alapján felállított ország-ranglista harmadik helyéről a tizenötödikre csúszott vissza, és a Sun úgy érezte, feladata megfejteni a jelenség okát. "Hosszú" és "alapos" megfigyelésük során rájöttek, hogy a tízévesek több, mint harmada játszik naponta legalább három órát videójátékokkal, és ezzel boldogan meg is húzták a párhuzamot: játszol = nem olvasol eleget = elhülyülsz. Wow. Boruljunk le éleslátásuk előtt!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)