Hirdetés

A Warner szélnek ereszti az egyik legsikeresebb webszéria készítőit

|

Több mint 20 év után szűnik meg a Red & Blue mögött álló Rooster Teeth csapata.

Hirdetés

A korábbi tulajdonos AT&T még 2022-ben vált meg a számos filmes és videojátékos érdekeltséggel bíró Warner Mediától, a 43 milliárd dolláros üzlettel létrejött Warner Bros. Discovey irányítása alatt pedig jelentős átszervezésekre került sor az akvizíció által érintett portfólióban.

Ennek eddigi leglátványosabb példája az egykori HBO Max streaming platform átkeresztelése és egy sornyi tartalom, köztük már leforgatott filmek elkaszálása volt, most pedig egy újabb fájdalmas döntést hozott meg a vállalat.

Hirdetés

A Warner Discovery ugyanis bezárja a Rooster Teeth nevű produkciós céget, amelyet a legtöbben a Halo világában megalkotott Red vs. Blue websorozatról ismerhetnek, az óriási sikert arató széria mellett viszont olyan műsorokat is köszönhetünk nekik, mint az az Achievement Unlocked, a Let's Play vagy az RWBY.

A szomorú hírt maga a Rooster Teeth közölte a saját weboldalán, megosztva azt a levelet, amit a cég főigazgatója, Jordan Levin küldött a munkatársaknak. A vezető ebben azt írja, hogy a digitális média előtt álló kihívások miatt kerül sor a bezárásra, amelyek a fogyasztói magatartás és a monetizáció alapvető változásaiból fakadnak a platformok, a reklámok és az alkotók patronálása terén.

A The Variety értesülése alapján a döntés miatt nagyjából 150, teljes munkaidős alkalmazott  állása szűnik meg, valamint többtucatnyi partner, köztük tartalomkészítők és más vállalkozók is érintettek a történetben. Öröm az ürömben, hogy a Rooster Teethhez tartozó The Roost Podcast Network nem szűnik meg, hanem a WBD-nél marad, az anyacég pedig megpróbálja eladni. A platform olyan műsoroknak ad otthont, mint a Kinda Funny vagy az RT Podcast.

Emellett pedig a Deadline úgy tudja, hogy a Warner egy meg nem nevezett, már elkészült Rooster Teeth filmet is ki fog adni, valamint más tartalmak esetében is vizsgálja a további lehetőségeket. Ami pedig a nagy sikerű Red vs. Blue webszériát illeti, a 2003 óta futó sorozat a produkciós cég megszűnésétől függetlenül ebben az évben zárja a pályafutását az utolsó évaddal.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)