Hirdetés

A World of Warcraft rajongók úgy megszivattak egy MI-híroldalt, hogy az üzemeltetőknek közbe kellett lépniük

|

A /r/WoW úgy döntött, hogy háborúba rángatja a The Portal nevű "híroldalt", ami mesterséges intelligenciát használ a cikkeinek írásához.

Hirdetés

A The Portal napjai meglettek számlálva abban a pillanatban, ahogy a Reddit lakói rátaláltak. Egy videojátékokkal foglalkozó híroldalról van szó, és bár távol álljék tőlünk, hogy kollégákba kössünk bele, ezúttal ez nem fog etikai problémát jelenteni, mivel az oldal jelentős részét mesterséges intelligencia kezeli.

Hiába tud egy motor nyelvtanilag helyes mondatokat összecsapni, ha valódi intelligencia nincs a szavak mögött. Lucy Reed esetében konkrétan ez volt a helyzet, a szerzői név mögött ugyanis egy MI motor dolgozik, ami a WoWHead tanúsága szerint 80+ "cikket" pakol ki naponta. Hogy hogyan? Hát (többek között) a Redditről összekapargatva.

Hirdetés

A /r/wow World of Warcraft-rajongókkal megtömött subredditje rögtön akcióba is lépett, ahogy észlelte a helyzetet. Bemutatkozott hát Glorbo, a teljesen indokolatlan valami, ami elvileg a World of Warcraft következő nagy játékfunkciója lesz. A rajongók azonnal elkezdték díjakkal jutalmazni a nemlétező újdonságról szóló Reddit posztot, ami leírta annak történetét, és a poszt alkotójának érzéseit Glorbóval kapcsolatban. A kommentelők is tucatjával jelezték, hogy mennyire király is lesz Glorbo érkezése, de felvetették, hogy jelenléte problémákat jelenthet a játékmenet kapcsán.

Glorbo nyilván nem létezik, sosem létezett és sosem fog létezni (bár ezek után nem lennénk meglepődve, ha a Blizzard elrejtene majd egy Dragonflight frissítésben valami Glorbo easter egget). Glorbo nem is lényeges: ami fontos, az az, hogy a Glorbóról szóló poszt annyi szavazatot és Reddit kitüntetést kapott, hogy a The Portal lelkes MI-je is felfigyelt rá, és megírta a kapcsolódó bejelentést. A "cikk" szépen pontokba szedte Glorbo megjelenésének részleteit, és még egy bekezdést is szentelt a "kötelező tárggyal kapcsolatos kételyeknek", amik felvetődtek a Glorbo poszt kommentjeiben.

Az egész World of Warcraft közösség győzedelmes, egyirányú röhögésben tört ki. Persze milyen buli lenne már az olyan, ahol nincs after party: a The Portal körüli lelkes gúnyolódás odáig vezetett, hogy a The Portal MI munkása megírta, hogy a The Portal egy MI munkással íratja a cikkeit a Reddit adatait újrahasznosítva.

A közösségi tartalomgyártás körforgása ezzel beteljesült.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A vidám partizást aztán szép lassan a The Portal üzemeltetői kezdték megszakítani. Az eredeti Glorbo cikk először kapott egy "szatíra" kitételt, de később a vezetőség úgy döntött, hogy inkább eltakarítanak minden World of Warcraft anyagot az egész weboldalról.

Ezzel persze maga az oldal nem zárt be: a The Portal még mindig üzemel és Lucy Reed is lelkesen dolgozik a Redditről és más közösségi oldalakról lekapart anyagaival. A /r/wownak legalább volt egy nagyon jó napja, és a kedvenc játékukat immár békén hagyja majd a Portal sértődött MI-je is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)