Hirdetés

A World of Warships közössége forrong, a legismertebb tagok sorban lépnek ki

|

A hétvége során több mint 20-an léptek ki a Wargaming hivatalos közösségi programjából.

Hirdetés

A World of Warships vékony jégen táncolt az elmúlt években, de a közelmúltbeli lépéseikkel sikerült felborítaniuk a hajót. Az ingyenesen játszható cím monetizációs modelljét ugyan régen is érték kritikák, de a közösséget ez nem zavarta: mindent meg tudtak venni a játékban probléma nélkül, adott árakon, átlátható tranzakciókon keresztül.

Az elmúlt években a Wargaming elkezdett loot ládákkal és egyéb, az árat elmaszatoló megoldásokkal bombázni a játékosokat, ez pedig elve problémás volt. A legutóbbi akciójukkal azonban sokakat teljesen elidegenítettek egykori kedvencüktől.

Hirdetés

Még 2016-ban jelent meg a USS Missouri, egy híres, második világháborús csatahajó, amit a közösség imádott, és amit a fejlesztők kénytelenek voltak kiszedni a játékból 2018-ban, mert annak credit szorzója tönkretehette volna a WoW gazdaságát.

A Wargaming nagy csinnadrattával beharangozta a Missouri visszatérését, aztán kiderült, hogy a megszerzése a szerencsén múlik, mivel a legendás pusztító a loot boxok felhozatalát gazdagította. Ennek nem lett jó vége. Válaszul a Wargaming hivatalos közösségi programjának több tagja is kilépett, köztük MightyJingles, aki egy 600 000 feliratkozóval rendelkező YouTube csatorna kapitánya.

"A CCTP [Community Contributor Program] tagság egy kiváltság volt az első két évben. A véleményünket tisztelték, értékelték, és egy olyan dolog volt ez, aminek örültem, hogy részese lehettem.

Az elmúlt három évben, és főleg a tavalyi évben, ebből egy toxikus, egyoldalú kapcsolat lett, amit örülök, hogy most magam mögött tudhatok.

Ezt nem egy dolog okozta, hanem a folyamatos megvetés, amit a Wargaming a program résztvevői felé mutatott, és hogy folyamatosan egyre rosszabbá tették a monetizációt. Hazardírozást reklámoznak egy olyan játékban, amit 7 éves kortól kezdődően gyerekeknek is ajánlanak.

Ezeknek a hatására ismerhettem be, hogy egy mérgező kapcsolat részese vagyok, amiből még kiléphettem az önbecsülésem maradékával."

MightyJinglest még további 23 közösségi figura követte. A Wargaming válaszul annyit közölt, hogy tisztelik az egykori tagok döntését, és sok sikert kívánnak nekik a jövőben. Annyi változást azért megígértek, hogy más lehetőségeket is kapunk majd a visszatérő hajó beszerzésére, de ez meglehetősen gyér vigasz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)