Hirdetés

A Zenimax lopással vádolja John Carmacket

|

A Zenimax azzal vádolja az id Software alapítóját, hogy a cégtől való távozásakor magával vitt egy IP-t az Oculus VR-hoz, ami nem az ő tulajdona volt.

Hirdetés

Zajlik az élet az Oculus VR háza táján. Alig egy hónapja a Facebook felvásárolta a céget kétmilliárd dollárért, amiért a vezetőket még meg is fenyegették, és most könnyen lehet, hogy a bíróságon kötnek ki.

A Wall Street Journal cikke szerint a Zenimax benyújtott egy jogi nyilatkozatot John Carmack ellen. A cég azzal vádolja az id Software alapítóját, hogy a "Zenimax tulajdonában lévő IP-t vitt magával az Oculus-hoz". Állításuk szerint azt a szoftvert, amin Carmack az id Software-nél töltött ideje alatt dolgozott átvitte az Oculus VR-hoz, amikor távozott.

Az Oculus tagadja a vádakat, de a Zenimax egy hivatalos nyilatkozatban szólította fel a céget, hogy írjanak egy licencszerződést, különben bíróságra viszik az ügyet. A vádiratban az is szerepelt, hogy az Oculus VR első embere, Palmer Luckey is tudott arról, hogy olyan IP került hozzájuk, ami a Zenimax tulajdona.

Az Oculus szóvivője a Wall Street Journalnel adott interjújában elmondta, hogy "minden eszközzel megvédik az Oculus-t és a befektetőit". A hírek szerint a ZeniMax már 2012 augusztusa óta követel kárpótlást az Oculustól, amikor Palmer Luckey elküldte Carmacknek az Oculus Rift korai prototípusát. 

Carmack korábban, az E3-on már bemutatta a saját maga által módosított headsetet és a Zenimax szerint ez volt "az Oculus Rift alapja". Akkor Carmack el is mondta, hogy írt egy új szoftvert a headsethez, hogy "működő eszköz" váljon belőle.

Az idei év februárjában a Zenimax felszólította Carmacket, hogy ossza meg velük minden olyan virtuális valósággal kapcsolatos projektjét, amin az id Software-es idők alatt dolgozott. Április 18-án a Zenimax a következő üzenettel kereste meg az Oculus VR ügyvédeit és a Facebookot: "Csak Mr. Carmack erőfeszítésén keresztül és azzal a Zenimaxnál fejlesztett, és a cég tulajdonában álló technológiának köszönhetően tudta Mr. Luckey a garázsprojekt szerű álmát működő valósággá formálni".

Amint többet is megtudunk az ügy részleteiről, azonnal beszámolunk róla. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)