Hirdetés

Activision: 42 millió dollár az Infinity Ward egykori fejlesztőinek

|

Egy ideje már húzódik a Call of Duty alkotói, és az Activision ügye, melyben most egy nagyobb összeg cserélt gazdát.

Hirdetés

2010-ben az Infinity Ward Munkavállalói Csoport 38 fővel beperelte az Activisiont, amiért nem kapták meg a Call of Duty: Modern Warfare 2-n végzett munkájukért járó jogdíjakat. A csoportban egyébként benne volt Todd Alderman vezető tervező és Frank Gigliotti vezető szoftvertervező, akik a Respawn Entertainmenthez mentek át. Ezt a céget Jason West és Vince Zampella alapították, akik az Infinity Ward vezető pozícióiból lettek kirúgva, ellenük viszont az Activision indított pert. Most, hogy mindenki perben áll mindenkivel, az Activision egy csekket állított ki az Infinity Ward Munkavállalói Csoport részére, mely 42.000.000 dollárról szól .

Bruce Isaacs, a csoport ügyvédje szerint mindez csak egy "cinikus kísérlet arra, hogy a bíróság előtt jó színben tüntesse fel magát a kiadó." A Polygonnak nyilatkozva az ügyvéd azt is elmondta, hogy "ez csak egy kisebb része annak, ami miatt pereljük őket. Felháborító, hogy váratnak minket, miközben rendelkeznek a pénzzel, és ez is csak azt bizonyítják, hogy megszegik a szerződést." A tárgyalás ma lesz a Los Angelesi Legfelsőbb Bíróságon, amire az Activison nemrég fogadott fel egy igazi ügyvéd nagyágyút.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)