Hirdetés

A világ legnagyobb játékosbázisát szerezte meg az Activision

|

Lezárta a tavalyi év legnagyobb felvásárlását az Activision-Blizzard, a Candy Crush felvásárlásával pedig a világ legnagyobb játékosbázisára is szert tett.

Hirdetés

Mostanra fejeződött be a King felvásárlása, aminek során az Activision-Blizzard összesen egy brutális, 5,9 milliárd dolláros összeget adott ki a svéd mobilos stúdió részvényeiért. Ez a lépés hatalmas rizikót és ugyanekkora lehetőségeket is jelent az óriáskiadónak, ahol egyelőre mindenki boldog.

Az Activisiont vezető Bobby Kotick rendkívül optimista azzal a ténnyel kapcsolatban, hogy mostantól övék "a világ legnagyobb játékos hálózata", ami több mint ötszázmillió játékost ér el. "Nagyszerű lehetőségeket látunk, hogy új módokat találjunk a közönségünknek, hogy kapcsolatba kerüljenek a kedvenc sorozataikkal, a Candy Crushtól a Call of Dutyn keresztül a World of Warcraftig és rengeteg más sorozatig, mobileszközökön, konzolokon és PC-n is" - mondta Kotick.

Hogy ez mit is jelent pontosan, arról persze egyelőre fogalmunk sincs, viszont hozzá hasonlóan Riccardo Zacconi, a King vezérigazgatója is izgatott a közös munkát illetően, részben valószínűleg azért, mert a tulajdonosváltás után is függetlenül vezetheti tovább a céget. Az elkövetkezendő években kiderül, egy újabb sikersztori kezdetéről, vagy egy komoly következményekkel járó befektetésről van szó.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)