Hirdetés

Szünetet tart a Call of Duty egyik legnagyobb sztárja

|

A versenyszerű Call of Duty egyik legnagyobb sztárja úgy döntött, hogy egy időre szünetelteti az esportos pályafutását.

Hirdetés

A Call of Duty világának ugyanúgy megvannak a maga sztárjai és megkerülhetetlen alakjai, mint bármelyik másik sportnak, így az sem meglepő, hogy az esportolók életének is megvannak a maga viszontagságai, amelyek idővel kimerítik az embert. Az OpTic kapitánya, Matthew "NaDeSHoT" Haag is így érzett, ugyanis a napokban bejelentette, hogy abbahagyja a versenyszerű játékot egy időre.

Haag és csapata legutóbb a Call of Duty Championship során ért el hetedik helyezést, az eSportoló pedig úgy érezte, hogy már egyre kevésbé motiválja a győzelem: "Úgy éreztem, hogy nem a győzelemért játszom, hanem azért, hogy ne vesztítsek."

A YouTube-csatornáján jelentette meg a kapitányi posztjáról való lemondását, ahol arról is részletesen beszélt, hogy milyen okok állnak a döntés hátterében. Haag szerint az esportban a hírnév egy kétélű penge, hiszen míg a győzelmek nagyot lendítenek a karrierjén, addig a vereségek is szinte csak rajta csattannak: "Ha nem nyerünk, akkor már előre tudom, hogy mindenki utánam fog jönni."

Márpedig a hírnévből bőven kijutott Nadeshotnak, hiszen a most 22 éves játékos már 13 éves kora óta játszik versenyszerűen és 6 éve játszik az OpTic csapatában. Rendkívül népszerű személyiség a Call of Duty közösségében, olyannyira, hogy tavaly a New York Times is riportot készített az ifjú tehetséggel. Ennek tudatában már nem meglepő, hogy ennyi év után egy kicsit elege lett a bűnbak szerepéből.

Haag még mindig tulajdonosa az OpTic-nak és magabiztos abban, hogy idővel vissza fog térni az esporthoz, de jelenleg úgy gondolja, hogy jó döntést hozott: "Szerintem ez a legjobb dolog, amit ebben a helyzetben tehettem mind magamért, mind pedig értetek, akik a videóimat nap mint nap nézik."

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)