Hirdetés

Adattárolási forradalom, MODS

|

Új adattárolási technika van születőben, mely könnyedén maga mögé utasítja a nemrég még hatalmas kapacitásukról istenített DVD lemezeket, valamint a jelenleg legjobbnak tartott Blueray technológiát is. A MODS, azaz a Multiplexed Optical Data Storage ugyanis a 332-es számrendszerben dolgozó rendszere okán közel 1 terabájtot, vagyis 1000 gigabájtot képes tárolni. Erre pedig - mint ismeretes - akár egy egész sorozat is rányúzható, vagy egy filmkavalkád. A technológiának van azonban hátránya is - először is, jelenleg nem létezik olyan adatleolvasó, amely az esetleges hátradőlt videózás közben olyan képet tudna biztosítani az eszközről való leolvasás közben, amely kifogástalan lenne. Másodsorban a következő 10 évben valamikor megjelenő darabok ára hatalmasra rúg: közel 10.000 dollárra. Thanks MNO.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)