Hirdetés

Ageia PhysiX kártyák az Asustól

|

Az Asus májusban kezdi Ageia PhysiX kártyáinak szállítását. A 256 megabájt memóriával rendelkező lapka elsősorban környezeti szimulációk kiszámítására lett kifejlesztve. Ez elsősorban a fizikára vonatkozik. Az Ageia a múlt héten mutatta be PhysiX technológiáját a nagyközönségnek. Több mint hatvan fejlesztő - köztük a Ubisoft, a Cryptic Studios, az NCsoft, az Epic Games és a Sega - száz új játéka támogatja majd. A PhysiX nem csak a fizikai effektek számolásának terhét veszi le a CPU-ról, hanem egyéb olyan számítási feladatokban is segítséget nyújthat, amik egy játék futtatása során előfordulnak. A végeredmény egy sokkal reálisabb virtuális játéktér, ahol a robbanások valódi port kavarnak és romokat hagynak maguk után, a ruhák lebegnek a szélben, a köd és a füst gomolyog, ahogy valami keresztül hatol rajta, stb. Ennek ellenére a két vezető grafikus chipgyártó, az nVIDIA és az ATI is azon fáradozik, hogy hasonló technológiát építhessen legújabb videokártyájába, ám ezek főként csak kétkártyás SLI/Crossfire megoldásban működnek. A kérdés már csak az, hogy a játékosok hajlandóak-e ezért egy külön kártyát beszerelni a gépükbe, illetve a játékfejlesztők ki tudják-e kellően használni a grafikuskártyákban rejlő, erre tartalékolt többletet.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)