Hirdetés

Ahogy bő tíz éve, most is a Six Days in Fallujah ellen tiltakoznak

|

Egy muszlim jogvédő szervezet több nagy kiadót is arra szólít fel, hogy bojkottálják a nagy port kavart háborús lövöldét, a Six Days in Fallujah-t.

Hirdetés

A washingtoni székhelyű, Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsa (Council on American-Islamic Relations, CAIR) nevű jogvédő szervezet arra szólította fel a Valve-et, a Microsoftot és a Sonyt, hogy bojkottálják a hírhedten hányatott sorsú, de idén már megjelenésre szánt Six Days in Fallujah-t.

Közleményében a CAIR "arab gyilkolós szimulátornak" titulálta a szóban forgó taktikai lövöldét, ami szerintük "csak normalizálja a muszlimok elleni erőszakot az USA-ban és szerte a világon", ezért kérik arra az említett cégeket, hogy platformjaikon tiltsák be a játékot.

Hirdetés

"A játékiparnak fel kell hagynia a muszlimok dehumanizálásával" - nyilatkozta Huzaifa Shahbaz a szervezettől.

"A Six Days in Fallujah-hoz hasonló játékok csupán arra valók, hogy dicsőítsék azt az erőszakot, ami iraki civilek százainak életét vette el, valamint hogy védjék az iraki háborút és hogy épp akkor támogassanak muszlimellenes nézeteket, miközben a muszlimellenes bigottság továbbra is emberéleteket fenyeget."

A Six Days in Fallujah az iraki háború egyik legvéresebb ütközetét, a több mint 800 iraki civil életet követelt, 2004-es második fallúdzsai csatát dolgozza fel. A játékot még a Konami jelentette be 2009-ben, ám a negatív visszhang hatására végül elálltak a kiadástól, az eredeti fejlesztőcsapat, az Atomic Games pedig menet közben lehúzta a rolót.

Igen ám, de 2021 februárjában immáron a Highwire Games fejlesztésében, valamint az Atomic egykori vezetője által alapított Victura kiadásában jelentették be újra a játékot, sőt, márciusban már gameplayt is láthattunk belőle.

A Six Days in Fallujah-t valamikor idén tervezik megjelentetni PC-re, PlayStation 4-re és 5-re, valamint  Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)