Hirdetés

Ahogy lekerült Steamről, máris a nyerészkedők gazdagodnak az év legrosszabb játékán

|

Akár 70 és 350 ezer forint közötti összeget is legombolnak a vásárlókról, akik játszani akarnak vele.

Hirdetés

Régi igazság, hogy az ember már csak úgy van összedrótozva, hogy a szemében nem attól lesz valami értékes, hogy az jó vagy hasznos, hanem hogy kevés van belőle, esetleg nehéz hozzájutni. Ennek köszönhető az is, hogy a konzoloktól a videokártyákon át a limitált szériás termékekig mindenen nagyot szakító nyerészkedők most az az év legrosszabb játéka és legnagyobb videojátékos átverése címekre egyaránt pályázó The Day Before segítségével próbálnak még több pénzre szert tenni.

Mint ismeretes, a maga területén úttörőnek beharangozott zombis túlélő-MMO fejlesztője, az önkénteseket dolgoztató Fntastic csapata évekig tartó időhúzás és hitegetés után december elején leszállította az első publikus játszható verziót korai hozzáférésben. Körülbelül 200 ezer példány ment el belőle pár nap alatt, de a vásárlók fele szinte azonnal kérte is vissza a pénzét, mivel az a fapados extraction shooter, amit 40 euró fejében kaptak, köszönőviszonyban sem volt a reklámozott termékkel.

Hirdetés

Nem tartott azonban sokáig a The Day Before bukdácsolása, mivel a fejlesztők kevéssel a rajt után közölték, hogy túl sok adósságot halmoztak fel, vagyis csődbe mentek, és ezért - bár szánják-bánják - kénytelenek lehúzni a rolót. Akinek még ezen a ponton sem jelzett a pókösztöne, hogy itt bizony nagy baj van, ebből már sosem lesz épkézláb játék, az legkésőbb akkor fogta fel, hogy mi történik, amikor szembesült vele, hogy a Valve megszüntette a vásárlás lehetőségét.

Ez viszont olyan helyzetet teremtett, amire akkor senki se gondolt: egészen addig, amíg még működnek a szerverek, a The Day Before egy exkluzív klub tagjainak kiváltsága. Csak azok játszhatják, akik nem igényelték vissza a pénzüket, vagy még nem váltották be az ilyen-olyan úton szerzett Steam-kódjukat.

Az Insider Gaming beszámolója szerint a kulcsokért akár 200 dollárt, vagyis körülbelül 70 ezer forintot is hajlandók egyesek megadni, csak hogy belekóstolhassanak ebbe a - ne szépítsük -, minden elemében pocsék, innen-onnan összelopkodott tákolmányba. De komplett fiókokat is kínálnak eladásra, amin megtalálható a The Day Before. 1000 dollárért, azaz 350 ezer forintért a hülyének is megéri, nem igaz?

Nem is lepődtünk meg már.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)