Hirdetés

Akár a Magyar Királysággal is leigázhatják Európát a Knights of Honor 2: Sovereign játékosai

|

Az RTS-ek jellemvonásai keverednek a grand strategy műfaj megoldásaival a THQ Nordic stratégiai játékában.

Hirdetés

Az Úr 2004. évében jártunk, a stratégiai játékok aranykorának derekán, amikor az ismeretlenség homályából előbukkant Black Sea Studios bemutatta Knights of Honor című alkotását. A középkori környezetbe helyezett RTS-t kedvezően fogadta a közönség, és a kritikusok sem bántak vele túl keményen, de a bolgár fejlesztők folytatás helyett egy kevésbé sikeres sci-fi stratégiai játékkal (WorldShift) akarták megváltani a világot. Nem jött össze viszont felkeltették az akkor épp a csúcson lévő Crytek érdeklődését.

A kapcsolatfelvételből barátkozás, a barátkozásból közösen kovácsolt tervek, a közösen kovácsolt tervekből pedig felvásárlás lett. Az utóbbi pedig - kapaszkodjatok meg! - nem vezetett sehova. A Crytek Black Sea-re átkeresztelt stúdió sokáig kínálódott az Arena of Fate című, Cry Engine-re épített MOBA-val, ám az végül sosem látta meg a napvilágot. A srácoknak az volt az egyetlen szerencséje, hogy a terjeszkedni szándékozó Creative Assembly meglátta bennük a lehetőséget, így nem jutottak a bezárt Crytek Budapest sorsára.

Hirdetés

A Creative Assembly Sofia köszöni szépen, azóta is remekül megvan, két DLC után meg is kapta első saját projektjét az A Total War Saga: Troy képében. Ami pedig a Knights of Honor jogait illeti, azok időközben a THQ Nordichoz kerültek, és mint azt már számtalanszor megtapasztaltuk, az Embracer Group részét képező kiadó nem azért vásárolgat régi IP-kat, hogy aztán a trófeateremben kiakasztva gyönyörködjék bennük. Ezért a viszonylag frissen alakult, ám az eredeti fejlesztők közül többet is sorai közt tudó Black Sea Gamesre bízta a folytatást, amely képes lehet megszólítani az RTS-ek és a nagyívű stratégiai játékok szerelmeseit is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Természetesen mindenki megízlelheti a győzelmet, aki hajlandó elég időt rászánni, de hatványozottan jobbak lesznek az esélyei azoknak a játékosoknak, akiknek van érzékük a diplomáciához, okosan használják céljaikra a kémeket és az egyházat, konyítanak a gazdaságszervezéshez, és nem száll inukba a bátorság, ha csatába kell vezetniük seregeiket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)